BiH Vijesti

KS – Na području općine Ilijaš počela velika akcija čišćenja.

Na području općine Ilijaš jutros je počela velika akcija čišćenja koju je pokrenulo Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Realizira se na području svih 14 mjesnih zajednica u saradnji sa Općinom Ilijaš, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, KJU za zaštićena prirodna područja, KJP Sarajevo – šume i JKP “Vodostan” Ilijaš.

Komunalna preduzeća će u koordinaciji s Općinom Ilijaš i mjesnim zajednicama realizirati čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja i divljih deponija, a u skladu sa prioritetima koje iskažu mjesne zajednice.

Resorni ministar Enver Hadžiahmetović je pozvao i građane da se uključe u ovu akciju kako bi svi zajedno dali doprinos da životni ambijent bude ljepši i uredniji.

Kazao je da je ovo posljednja općina u nizu gdje vrše generalnu akciju čišćenja. U ovoj akciji, kao i u prethodnih osam, učestvuju sva javna komunalna preduzeća, također i preduzeća u okviru lokalne zajednice, civilna zaštita kao i građani općine Ilijaš.

Pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno-komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić kazao je da će u fokusu biti uklanjanje divljih deponija, pročišćavanje odvodnih kanala, potkresivanje grana, pranje ulica, te sanacija dječjih igrališta – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

Fena/Informer.ba