Svijet Udarno Vijesti

Lažnim profilom na Facebooku otkrila da muž hoće da je ubije?

Jedna Amerikanka željela je da ocrni svog otuđenog muža lažnim profilom na Facebooku, ali je neočekivano saznala mnogo više.

29-godišnja Angela Volkert otvorila je profil kao atraktivna tinejdžerka Jessica Studebaker i stupila u kontakt sa svojim uskoro bivšim mužem Davidom (38).

On naravno nije ostao imun na čari lijepe 17-godišnjakinje, ali na Angelino iznenađenje, „Jessica“ mu se toliko dopala da se nije libio sa njom da razmjeni neke poruke zabrinjavajućeg i inkriminišućeg sadržaja. Kako prenose mediji, David je „Jessici“, između ostalog, rekao da je na auto svoje žene instalirao sistem za praćenje putem GPS-a, priznao je mržnju prema supruzi i želju da ona nestane sa ovog svijeta.

„Jednom kad je više ne bude, neću morati da se krijem sa djecom… Moći ću da radim šta želim, a da ne brinem hoću li vidjeti svoju porodicu. Trebalo bi da pronađe nekog u svojoj školi. Sigurno ima nekog ko je spreman da je za 10 hiljada dolara siluje otpozadi. Dosta mi je njenih sranja,“ napisao je David, koji je Jessici predložio i da pobjegne sa njim i njegovom djecom u drugu državu.

„Konačno ću biti slobodan, moja djeca će moći da odrastaju ne gledajući svu tu mržnju, sve će biti gotovo. Otići ću s klincima u drugu državu, policija neće moći ništa da mi pripiše, i biće sve u redu,“ poručio je muž.

I mada su ove njegove izjave bile dovoljne za pokretanje kaznenog postupka, Volkert se izvukao ubjedivši vlasti da je sve vrijeme znao kako iza lažnog profila stoji njegova žena.

 

Informer.ba