Region Udarno Vijesti

Licemjerje ili iskrenost: “Makarsko primorje” umjesto “gostiju koji su višak” sada s naslovnice nudi “sarajevski osmijeh”

Lokalni sedmičnik “Makarsko primorje” koji je posljednjih dana isplivao u vrh interesa javnosti u regionu zbog tendencioznog i rasističkog teksta prma građanima BiH, danas je čitateljima ponudio potpuno drugu sliku.

Naime, naslovnica kojom je urednik dotičnog sedmičnika, izvjesni Ivo Ćurković, nedvosmisleno ukazao kako građanima BiH nije mjesto na makarskom primorju te da su “višak gosti”, danas je zamijenjena onom koja bi trebala značiti kao “izvinjenje”.

Na naslovnoj stranici broja koji nosi današnji datum, 2. augusta fotografija je nasmiješenih gostiju uz veliki naslov “Sarajevski osmijeh u Makarskoj”. Egida naslovnog teksta je “Rasizam je samo u bolesnim glavama” i očito se odnosi na brojne ocjene po kojima je sporni tekst o bh. turistima iz prošlog broja lista bio na rubu rasizma.

Međutim, postavlja se pitanje da li fotografija može saprati svu prljavštinu koju je Ćurković iznio u jednom od prethodnih brojeva “Makarskog primorja”?

Dodamo li još i tome da je u intervjuu kojeg je dao upravo novinama čiji je glavni i odgovorni urednik, rekao da njegovo mšljenje o Bosancima i Hercegovcima kao “višak turistima” nije usamljeno, te da ga dijele gotovo svi Makarani današnja naslovnica više djeluje kao licemjerje nego istinsko izvinjenje.

 

Dnevniavaz.ba/Informer.ba

2 0 komentara

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Meni nije jasno šta gospodin Ćurković nama sada hoće da poruči sada sa ovim brojem koji je izašao? Da li se on nama sada to izvinjava, ili nešto drugo hoće da nam poruči. Ne znam šta hoće sada on da nam kaže sa ovim?! Prvo piše razne gadosti u prošlom broju, koji je uzdrmo čitavu javnost, kako u BiH, tako i u Hrvatskoj, a sada ovo? Piše o tome kako smo mi višak, i nepoželjni u Makarskoj

  • Gospodin Ivan Ćurković, koji je glavni i odgovorni urednik: “Makarskog primorja”, a koje novine izlaze u Makarskoj, piše o tome kako su Bosanci, i Hercegovci, višak, kako su nepoželjni turisti na Makarsko primorje, a koji je njegov članak izašao u prošlom broju, i uzdrmo čitavu javnost, kako u BIH, tako i u Hrvatskoj, da bi sada izašao ovaj njegov članak u idućem broju, i sa ovakvom slikom?!