Izdvojeno Region Vijesti

Lijepu profesoricu zaklao diler zbog duga od par stotina kuna

Policija je pronašla ubicu 37-godišnje profesorke istorije Dijane Ćulibrk iz Zagreba. Ubio ju je Dario Šišaković (21) i to zbog duga od par stotina kuna, saopštila je danas zagrebačka policija.

Ubica, koji je poznat policiji od prije, kao sitni diler, je u utorak, 11. oktobra u popodnevnim satima došao na vrata mlade profesorke u Ulici Karela Zahradnika u zagrebačkoj Sloboštini. Njih dvoje su bili poznanici. Napao ju je još neutvrđenim oštrim predmetom, a kako smo doznali imala je višestruke rane od uboda po vratu, prsima i zatiljku. Policija navodi kako je obdukcija pokazala da se Dijana nije branila, piše Jutarnji list.

Nakon što joj je zadao više desetaka udaraca nožem, Šišaković je iz stana odnio nakit, plazma televizor i laptop. Komšije tvrde kako se iz stana nije čula nikakva buka. Nakit je prodao u jednoj radnji za otkup zlata na Trešnjevci za 5000 kuna dok laptop i televizor nisu pronađeni. Policija je Šiškovića pronašla kada je pokušao prodati televizor.

Sumnja se i kako je povod ubistvu dug Dijane prema određenim ljudima u narko miljeu.

Šišković je u policiji imao advokata te nije želio odmah priznati ubistvo. Tek kada je bio suočen s činjenicom da policija posjeduje nepobitne dokaze da je upravo on ubio Dijanu, Šišković je promijenio priču.

Podsjetimo, mrtvu Dijanu pronašao je prijatelj u njenom stanu. Bio je šokiran stravičnim prizorom. Dijana je ležala sva u krvi, izbodena oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem. Odmah je nazvao 192.

Policajci su trećeg dana istrage zločina u stanu u Sloboštini obavili razgovore sa stotinak osoba za koje smatraju da bi informacijama mogle pomoći u rasvjetljavanju ubistva plavokose profesorke.

Istražile su se i informacije o novcu koji je nesrećna profesorka navodno posudila nekome od svojih prijatelja. Dijaninu pripadnost narkomanskom miljeu potvrdili su i njeni školski prijatelji koji tvrde kako je Dijana bila vrlo nesrećna pa se često vraćala heroinu.

Informer.ba