Crna hronika Vijesti

Livno: Maloljetnica ukrala 20.000 km

Ministarstvo unutrašnjih poslova Livanjskog kantona dostavilo je kantonalnom Tužilaštvu u Livnu izvještaj o teškoj krađi protiv petnaestogodišnje učenice srednje škole i poseban izvještaj protiv njenog oca S.Š. (50) iz Lištana kod Livna zbog sumnje za utaju, odnosno prikrivanja krivičnog djela.

Maloljetnica, koja još nije navršila 15 godina, priznala je nakon istrage da je 9. aprila u Župskom uredu u Lištanima ukrala metalnu kasu u kojoj se nalazilo oko 20.000 maraka u raznim valutama, štedna knjižica Unikredit banke i četiri bankovne kartice, potvrdio je Srni portparol Uprave policije kantonalnog MUP-a Ivica Vrdoljak.

Vrdoljak je rekao da je maloljetnica u prisustvu roditelja priznala da je ukradenu metalnu kasu odbacila u blizini porodične kuće, nakon što je iz nje uzela veću količinu novca, a zatim je manju količinu novca vratila mjesnom župniku.

Operativnom obradom policija je došla do saznanja da je otac maloljetnice pronašao ukradenu kasu u blizini porodične kuće sa određenom količinom novca koji je zamijenio u drugu valutu, nakon čega je dio vratio župniku Župskog ureda u Lištanima, dok je dokumentaciju koja se nalazila u kasi zapalio“, rekao je Vrdoljak.

On je dodao da je policija tokom kriminalističke obrade došla do saznanja da je maloljetnica koja je izvršila krađu u više navrata dala ukupno oko 750 eura I.I. (37) iz Ćajića kod Livna, koja je taj novac zadržala, zbog čega je protiv nje podnesena prijava Tužilaštvu za krivično djelo prevara.

 

Srna/Informer.ba