Svijet Udarno Vijesti

Mahmoud Ahmadinedžad: „Avioni nisu srušili kule!

Mahmud Ahmadinežad, predsjednik Irana, izazvao je veliki skandal za govornicom tokom zasjedanja Generalne skupštine UN-a u New Yorku . On je oštro napao Ameriku i njene saveznike zbog odgovornosti za ratove i finansijsku krizu, pozivajući svetske sile da plate odštetu za ropstvo.

 

Oni službeno podržavaju rasizam. Vojnim akcijama unište zemlju i njihovu infrastrukturu, zatim opljačkaju bogatstva te zemlje i tako ih učine zavisnima“, rekao je Ahmadinežad.
On je terorističke napade na New York i Wshington nazvao „izgovorom“ za američke napade na Irak i Avganistan!
Tokom njegovog govora, delegacije Amerike i 27 zemalja članica EU su napustile salu. Ahmadinežad je izjavio da je kao inženjer siguran da avioni nisu mogli da sruše „kule bliznakinje“ u New Yorku  u napadu 11. septembra 2001. Ahmadinežad je rekao da je nemoguće da su dva aviona srušila kule samo udarivši u njih i da je sigurno bilo neke vrste planirane eksplozije.

Iranski predsednik nije decidirano rekao da su SAD izvele napad od 11. septembra, ali je dodao da ima pitanja koja svijet treba da riješi i da onih koji sumnjaju ima i u SAD.
U intervjuu za agenciju AP, iranski predsjednik je izjavio da smatra da nije isteklo vrijeme za Iran i SAD da poprave loše odnose.
Američki predsednik Barack Obama još uvek može da pokuša da unaprijedi odnose posle 30 godina neprijateljstva. Spreman sam da se sastanem s Obamom“, rekao je iranski predsednik.

 

Alo/Informer.ba