Crna hronika Top Vijesti

Majci optuženoj za ubistvo tri kćerke počinje suđenje

Danas je počelo suđenje 34-godišnjoj majci optuženoj za ubistvo svoje tri kćeri tokom tri godine, u slučaju koji je izazvao bijes u Grčkoj.

 

Rouli Pispirigou, koja se nalazi u zatvoru visoke sigurnosti, sudi se za “pokušaj ubistva s predumišljajem” i “ubistvo s predumišljajem” njezine najstarije kćeri, dok je ona odbacila sve optužbe.

Optužena je da je u januaru 2022. otrovala devetogodišnju Georginu davanjem ketamina i anestetika, prenosi AFP.

U trenutku smrti, Georgina je bila u bolnici u kojoj je boravila nekoliko puta od prvih grčeva u aprilu 2021. zbog kojih je postala kvadriplegičarka.

Pispirigou je uhapšena u martu 2022. i od tada tvrdi da je nevina.

Nakon njenog hapšenja, vlasti su počele istraživati smrt njezine druge dvije kćeri – Malene, koja je imala tri godine kada je umrla 2019. i Iris, koja je imala šest mjeseci kada je umrla 2021. godine.

Forenzički pregledi otkrili su da su obje djevojčice umrle od gušenja, a iako je ta istraga u toku, u augustu je Pispirigou optužena i za te smrti.

Pispirigou je u ponedjeljak stigla na sud s lisicama na rukama, odjevena u crno i izgledala je iscrpljeno.

Sudija je odbio zahtjev njezina advokata da se sva tri slučaja spoje, ali je pristao odgoditi suđenje do srijede, nakon što se Pispirigou pojavi pred sudijom koji istražuje slučajeve dviju mlađih djevojčica.

 

Fena/Informer.ba