Svijet Top Vijesti

Majka se s kćerkom (3) bacila pod voz

Legan Melsadaj Redmond (27) je držeći za ruku svoju ćerkicu (3) skočila pod voz na jednoj britanskoj željezničkoj stanici, jer, prema navodima medija, nije bila u mogućnosti da plati račune za stan i struju.

Istraga, koja je sada i zvanično završena, pokazala je da je majka počinila ubistvo i samoubistvo zbog teške nemaštine, zbog koje je bila i pred sudom. Dugovala je oko 300 eura za struju, 600eura za ostale komunalije i nešto više od 1.400 eura za kiriju.

Zapravo ona je tog dana pokušala da pronađe rješenje. U 6.30 ujutru otišla je da još jednom provjeri stanje na računu, a prethodno je obavila niz poziva. Molila je prijatelje da joj uplate nešto novca, ali izgleda da na njene vapaje niko nije odgovorio.

Kada je, vjerovatno, shvatila da izlaza nema, tog dana je lijepo obučena sa ćerkom šetala stanicom čak sat vremena prije nego što se odlučila da skoči pod voz.

Svjedoci su kasnije rekli da je veliki propust to što na peronu nije bilo policije, jer bi u tom slučaju neko sigurno odreagovao – pošto je žena izgledala krajnje izgubljeno.