BiH Top Vijesti

Majka Srebrenice treba našu pomoć

Udruženje Pomozi.ba ponovo je pokrenulo apel za Minu Zuhrić iz Srebrenice, koja boluje od tumora na mozgu. Ostao je isti humanitarni broj 17042, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Minin tumor na mozgu je odstranjen, ali ne i sjećanja na ratne godine i njen bijeg iz Srebrenice sa četiri kćerkice, od kojih je najmlađa Admina imala samo četiri mjeseca, Aida pet godina, Mirsada sedam i najstarija Mirnesa osam godina.

Sjeća se Mina i supruga Adema, kojeg je posljednji put vidjela te kobne 1995. godine, kada su se nakon tri godine provedene u šumi rastali i nikada više sastali.

Ostala je željna svog Adema, kao i njene kćerkice, koje se ni ne sjećaju toplog očevog zagrljaja. Sve je mutno u njihovim sjećanjima, samo je uvijek intenzivna bol u srcu na sam spomen njegovog imena.

Nadala se Mina i njene kćerkice, kada nakon određenog vremena do njih nije došla vijest o njegovoj smrti, da je živ i da će im doći. Sve dok jednog dana nije došao nenadani gost na vrata s viješću da su pronašli samo jednu Ademovu kost, koju su prije nekoliko godina ukopali na kolektivnoj dženazi u Potočarima.

Krvarilo je i tada kao i danas srce ove drage žene, a tugu u očima nikad nije uspijevala sakriti. Čak i onda kada su djeca odrasla i kada je mislila da dolaze bolji dani za nju i porodicu život je ponovo zadao udarac Mini. Ona saznaje tužnu vijest da ima tumor na mozgu.

Za njen operativni zahvat odstranjenja tumora klinici u Turskoj Pomozi.ba organizacija uplatila je iznos od 48.779,86 KM koji je prikupljen prvim apelom. Međutim, kada se Mina vratila u Bosnu došlo je do komplikacija i hitno je ponovo izmještena u Tursku, te je ostao dug prema klinici u iznosu od 13.185,00 eura koje Pomozi.ba sada želi prikupiti.

Mini, osim poziva na broj 17042, možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih transakcijskih računa Pomozi.ba organizacije.