BiH Kultura Vijesti

Mark Eliyahu otvara ‘Jazz Fest Sarajevo 2022’

Virtuozni instrumentalista, muzičar Mark Eliyahu, sutra u Narodnom pozorištu, otvara Međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo 2022.

Jazz Fest će do 12. novembra u Narodnom pozorištu, Pozorištu mladih, Ateljeu Figure i Jazzbini predstaviti različite međunarodne i bosanskohercegovačke projekte u kojima sudjeluju muzičari sa četiri kontinenta.

Eliyahu je karizmatični izvođač čiji nastupi oduševljavaju publiku širom svijeta. Bit će to njegov prvi nastup u BiH.

Iste večeri i Sarajevo Jazz Guerrilla premijerno predstavlja na Jazz Festu svoj prvi album objavljen ove godine. Guerrila u sastavu gitarista Dino Šukalo, basista Edvin Hadžić, pijanista Adis Sirbubalo, bubnjar Amar Češljar, uz instrumentaliste i vokaliste Aidu Mušanović Arsić i Narcisa Zečića, nastupit će sa gostima iz Srbije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Na sceni Narodnog pozorišta pridružit će im se pjevačica Bojana Stamenov, trubač Miron Rafajlović, saksofonista Kiril Kuzmanov i Helem Nejse.

Ulaznice za koncerte mogu se kupiti u Box Officeu Jazz Festa, La Benevolencija 14, svaki dan od 11.00 do 19.00 sati i prije početka koncerta u Narodnom pozorištu.

Zainteresirani ljubitelji Jazz Festa više informacija mogu dobiti na web siteu  www.jazzfest.ba.

 

Fena/Informer.ba