Svijet Udarno Vijesti

Masovni ubica Breivik nije se pokajao na mjestu zločina

Norveški masovni ubica Anders Behring Breivik nije bio ravnodušan prilikom povratka na ostrvo Utoju, radi rekonstrukcije njegovog masovnog zločina, ali nije pokazao znake kajanja, saopštila je danas policija.

Na jednoj od fotografija koje je prenio list “VG”, 32-godišnji muškarac prikazan je kako stoji na mjestu sa kojeg je pucao i pokazuje na vodu jezera u kojem su neki pokušali da pronađu spas. Breivik je na ostrvu ubio 69 ljudi.

“Bili smo u stanju da animiramo njegovo sjećanje u vezi sa događajem na ostrvu”, rekao je na konferenciji za novinare policijski tužilac Paul-Frederick Hyor Krabi.

On je dodao da su tokom jučerašnje osmočasovne rekonstrukcije zločina na vidjelo izašli “mnogi novi detalji”.

“Bilo je jasno da osumnjičeni nije ravnodušan zbog toga što je ponovo na Utoji, ali nije želio da priča o tome, niti je izrazio kajanje zbog svog postupka”, rekao je Krabi.

List “VG” navodi da je Breivik tokom obilaska ostrva bio u pratnji naoružanih policajaca i obučen u pancirni prsluk, povremeno sa lisicama na rukama i lancima na nogama.

Krabi je rekao da je Breivik bio miran i spreman za saradnju tokom skoro 60 časova ispitivanja od kada je uhapšen 22. jula, poslije bombaškog napada u Oslu i pucnjave na Utoji.

Žrtve masakra na ostrvu prisustvovale su skupu omladine vladajuće norveške Laburističke stranke, koju je Breivik kritikovao u svom manifestu zbog promovisanja multikulturalizma.

Većina žrtava su bili tinejdžeri i osobe u dvadesetim godinama. Neki su ubijeni dok su pokušavali da otplivaju dalje od ostrva.

 

Srna/Informer.ba