Crna hronika Udarno Vijesti

Mirjaniću određen pritvor zbog ubistva Medića

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda Banjaluka odredio je u nedjelju jednomjesečni pritvor Banjalučaninu Dariju Mirjaniću (26), osumnjičenom da je u subotu u banjalučkom naselju Obilićevo ubio svog sugrađanina Vesu Medića (24), saznaju “Nezavisne”.

Prethodno je tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka predložio da se Mirjaniću odredi pritvor zbog bojazni od bjekstva, te kako ne bi ometao istragu utičući na svjedoke.

Tužilac je u subotu naredio da se izvrši obdukcija tijela Medića, a rezultati su, kako nam je danas potvrđeno, pokazali da je taj mladić iskrvario od ubodne rane.

“On je imao jednu ubodnu ranu na lijevoj bočnoj strani grudnog koša, od koje je iskrvario”, kazao je “Nezavisnim” Željko Karan, specijalista za sudsku medicinu, koji je izvršio obdukciju tijela Medića.

Od izvora bliskog istrazi “Nezavisne” saznaju da je još juče saslušano više svjedoka obračuna dvojice ozloglašenih mladića, kao i osoba koje ih poznavaju.

Pokojni Medić policiji je poznat po brojnim krivčnim djelima, kao i po vezama sa osobama iz kriminalnog miljea, poput Slaviše Ćuluma.

I osumnjičeni ubica odranije je poznat pripadnicima banjalučke policije, koja još zvanično nije saopštila šta je izazvalo sukob između njih dvojice.

Ubistvo se dogodilo u subotu nešto prije šest časova, u Ulici Srđe Zlopogleđe, ispred kluba “Excellence”, odnosno bivšeg “Irish Puba”.

 

Informer.ba