Crna hronika Udarno Vijesti

Mirka Zelića tukli kocem i vilama

Zbog napada na 60-godišnjaka uhapšeni Goran Petić, Vladimir i Miloš Arbutina

Mirko Zelić (60), mještanin Donjeg Vodičeva kod Bosanskog Novog, zadobio je teže tjelesne povrede nakon što su ga preksinoć oko 21 sat u njegovoj porodičnoj kući napali Goran Petić (41), Vladimir (31) i Miloš Arbutina (21), sva trojica iz Bosanskog Novog.

Trojka koja se sumnjiči za pokušaj razbojništva i nanošenje teških tjelesnih povreda je, prema informacijama iz policije, uhapšena narednog dana, kada su nakon saslušanja i priznanja da su počinili ovo krivično djelo pušteni na slobodu.

Napadnuti Zelić u policiji je prepoznao svoje napadače, od kojih se, prema informacijama iz policije, odbranio tako što je u jednom trenutku uspio dohvatiti sjekiru koja se nalazila iznad ulaznih vrata i njom zaprijetio razbojnicima koji su nakon toga pobjegli. Odmah nakon napada on je zbrinut u Domu zdravlja u Bosanskom Novom, gdje su mu ljekari predložili da zbog ozbiljnosti povreda pomoć potraži i u bolnici u Prijedoru.

Od Mile Zelića, rođaka teško povrijeđenog Mirka Zelića, u telefonskom razgovoru saznajemo da su napadači Mirka, od kojeg su tražili novac, tukli kocem, željeznim vilama i  šakama.

” Leđa su mu potpuno modra, ima vidne povrede u predjelu glave, jabučne kosti, željeznim vilama proboden mu je mali prst. Riječ je o bolesnom čovjeku koji ima pet bajpasa. Ostavili su ga kao psa da leži na stepenicama i pobjegli. U neko doba noći, kad se probudio, uspio je dopuzati do moje kuće i onda smo pozvali policiju” – kazao je Mile Zelić, prenosi Dnevni avaz.

 

 

Informer.ba