BiH Top Vijesti

Mirsad Duratović isključen iz DF-a

Demokratska fronta saopćila je danas da je zbog samoinicijativne podrške novom Vijeću ministara BiH iz te stranke isključen Mirsad Duratović.

Navode kako Demokratska fronta na bilo koji način ne podržava i protivi se formiranju predloženog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, uključujući i prijedlog imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice koji dolazi iz entiteta RS.

U saopćenju za javnost ističu da čvrsto ostaju pri stavu da se ne slažu ni sa političkim programom niti sa ciljevima nove političke koalicije na državnom nivou.

– Mirsad Duratović, kao predstavnik DF-a u Pokretu za državu, odluku o podršci novom sazivu Vijeća ministara nije donio uz saglasnost organa Demokratske fronte, nego je samoinicijativno podržao zajedničkog kandidata SNSD-a i Osmorke, što je za Demokratsku frontu apsolutno neprihvatljivo.

Duratović je i nakon dodatnih konsultacija s organima stranke odbio da uskrati spornu i neprihvatljivu podršku novom sazivu Vijeća ministara.

Imajući u vidu sve navedeno, Demokratska fronta je postupila prema odredbama Statuta i donosena je odluka na temelju stava 3, člana 37. – odnosno mjera isključenja – saopćeno je iz DF-a.

Fena/Informer.ba