Svijet Top Vijesti

Misteriozna smrt ruskog tajkuna

Ruski političar, koji je kritikovao Putinov rat u Ukrajini, pronađen je mrtav nakon misterioznog pada s prozora hotelske sobe u indijskom gradu Rayagada.

Kralj kobasica‘, multimilijunaš Pavel Antov, koji je član glavne proputinovske stranke Jedinstvena Rusija, otišao je na putovanje kako bi proslavio svoj 66. rođendan, no s njega se nikad nije vratio.

Na njegovom tulumu, prošlog četvrtka, od srčanog udara preminuo njegov prijatelj, a život bogatog političara okončan je dva dana kasnije.

Tajkun koji je 2019. proglašen najplaćenijim izabranim političarem, s godišnjom zaradom od 147 miliona eura po prema Forbesovoj analizi, u junu je kritizirao rat i zračne napade na Kijev kao “ruski teror u kojem stradavaju ukrajinski civili”.

Istaknuo je pritom ruski napad raketom.

Djevojčica je izvučena iz ruševina, njezin otac navodno je poginuo. Majku pokušavaju izvući ispod ruševina. Da budem iskren, ekstremno je teško nazvati ovo drugačije nego terorom”.

Nakon te izjave našao se pod žestokim pritiskom nakon kojeg je povukao svoj komentar i pokorno se ispričao.

Kazao je kako je njegova objava na društvenim mrežama bila “nesretni nesporazum” i “tehnička pogreška“. Pritom je inzistirao da je uvijek podržao predsjednika Vladimira Putina i njegove ciljeve u “vojnoj operaciji”.

Indijski mediji javljaju kako je ruski tajkun “skočio” s krova hotela i kako je pronađen u lokvi krvi.

Njegov indijski vodič prevezao ga je u bolnicu, no tamo je odmah proglašen mrtvim.