BiH Crna hronika Vijesti

Sin oficira pretukao i opljačkao mladića

Policija je privela Miloša Kajteza (22) iz Banjaluke, osumnjičenog da je u toaletu ugostiteljskog lokala “Big Ben” pretukao sugrađanina Aleksandra Novakovića (24) i oteo mu novčanik i 10 maraka, potvrđeno je “Nezavisnim” od izvora bliskog istrazi.

Kajtez, čiji je otac oficir na Policijskoj akademiji MUP-a RS, tako je priveden drugi put u sedam dana zbog gotovo identičnog krivičnog djela.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi pojasnio je da je Kajtez priveden u subotu oko 3.30, nakon što je istukao Novakovića i oteo mu novčanik u kojem je bio pomenuti iznos.

“Odveo je Novakovića u toalet lokala ‘Big Ben’ u Ulici Veselina Masleše, a zatim ga izudarao. Na kraju mu je oteo novčanik i zaprijetio da će ga ponovo uhvatiti i istući ako mu do 5. juna ne donese 200 maraka”, pojasnio je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je policija utvdila kako Novaković nije dugovao novac Kajtezu, već je osumnjičeni iz čista mira napao mladića. Nakon kriminalističke obrade Kajtez je pušten da se brani sa slobode.

Kajtez, koji u policiji ima dosije, priveden je i 22. maja ove godine kada je od jednog gosta u lokalu “Teatar” u Ulici Stevana Bulajića ukrao 70 maraka, a zatim pobjegao.

Policija ga je pronašla i privela isto veče, a pronađeno je ukupno 26 maraka, dok je ostatak ukradenog novca osumnjičeni najvjerovatnije potrošio. Nakon kriminalističke obrade Kajtez je pušten na slobodu.

Da se radi o višestrukom prestupniku, potvrđuje i presuda banjalučkog Okružnog suda kojom je u aprilu ove godine Kajtez osuđen na 32 mjeseca zatvora zbog oružane pljačke zlatare “Kuprešak” u Kotor Varošu.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice, a zajedno sa Kajtezom na identične kazne osuđeni su još i Davor Dujdup (22) i Dragan Puzić (23), oba iz Banjaluke.

Trojica prijatelja tako su priznala da su 19. marta 2009. godine u Ulici cara Dušana u Kotor Varošu opljačkala pomenutu zlataru i ukrala nakit u ukupnoj vrijednosti od 105.000 KM.

Grupa je uhapšena dva mjeseca nakon pljačke, a pune dvije godine nadležni su čekali na procesuiranje ovog slučaja.

Prema presudi, pljačku su izvršili Kajtez i Puzić, dok ih je Dujdup u automobilu nisan čekao ispred zlatare.

 

Informer.ba