Region Udarno Vijesti

Mladić će biti uhapšen do 6. jula

Državni vrh Srbije dao je “zeleno svjetlo” svim službama za opsežnu akciju potrage za haškim optuženikom Ratkom Mladićem u koju će se po prvi put uključiti i operativci zapadnih obavještajnih službi, saznaje portal “Vestionlajn”.

Iz više izvora “Vestima” je potvrđeno da bi ovo trebalo da bude jedna od najopsežniji akcija potrage, a u Srbiji se licitira sa dva moguća datuma do kojih bi Mladić trebalo da bude uhapšen – 6. jun, kada bi glavni haški tužilac Serž Bramerc trebalo da u UN obrazloži svoj izvještaj o saradnji Srbije sa Tribunalom, i septembar, kada bi čelnici EU trebalo da ponovo odluče u vezi kandidature Srbije.

Nakon negativnog izvještaja glavnog haškog tužioca Serža Brameca o saradnji Srbije sa Tribunalom, predsjednik Srbije Boris Tadić rekao je da vjeruje da će general Ratko Mladić i Goran Hadžić biti uhapšeni u dogledno vrijeme, jer Srbija traga za njima “svim državnim potencijalima”.

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić ranije je rekao da se i MUP uključio u lociranje haških optuženika, što podrazumijeva širi nadzor komunikacije i praćenje osoba za koje se sumnja da imaju veze sa njihovim skrivanjem.