Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Nermin Bečak iz Kaknja pretučen na smrt

Nermin Bečak rođen 1976. godine iz Kaknja preminuo je od povreda zadobijenih u tuči koja se dogodila jučer u mjestu Sopotnica, na lokalitetu Jedinci.

U narušavanju javnog reda i mira međusobnom tučom, učestvovalo je više lica, da bi na kraju došlo i do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je od povreda nanesenih u tuči smrtno stradao N.B., dok je M.B. iz Busovače zadobio lakše tjelesne povrede.

Zbog sumnje da su učestvovali u izvršenju ovog krivičnog djela slobode su lišeni T.E. i H.B. iz Kaknja, kao i B.E. i B.R. iz Busovače.

KRAĐA IZ KUĆE I.B.
KAKANJ – Nepoznati počinilac u periodu od 30. aprila do 15. maja u mjestu Bistrik, izvršio je tešku krađu iz kuće, vlasništvo I.B. iz Kaknja, odakle je tom prilikom otuđena određena količina električnog alata i kućanskih aparata.

K.E. I K.H. PRIVEDENI ZBOG POSJEDOVANJA DROGE
TEŠANJ – Službenici PU Tešanj jučer su u mjestu Ljetinići zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo fiat (794-J-295), kojim je upravljao K.E., a kao suvozač u vozilu se nalazio K.H., oba iz Tešnja. Prilikom pregleda, kod K.H. je pronađen paketić zelene biljne materije koja asocira na marihuanu, bruto težine 2,35 grama. K.E. i K.H. su lišeni slobode i zadržani u prostorijama za zadržavanje PU Tešanj gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada.

U SUDARU DVA VOZAČA LAKŠE POVRIJEĐENA
BREZA – Dvije osobe lakše su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jučer na regionalnom putu R-444, u mjestu Vrankamen. U nezgodi su učestvovali teretno motorno vozilo volvo (A45-E-924), kojim je upravljao L.E. iz Vareša i putničko vozilo pasat (952-K-143), kojim je upravljao B.N. iz Breze. Tom prilikom oba vozača su zadobila lakše tjelesne povrede.

TRI OSOBE POVRIJEĐENE U SUDARU DVA MOTOCIKLA
USORA – Dvije osobe su lakše, a jedna teže povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jučer na magistralnom putu M-4, u mjestu Žabljak. U nezgodi su učestvovali motocikl suzuki, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Č.J. iz Doboja i motocikl yamaha (286-K-545), kojim je upravljao J.S. iz Doboja. Tom prilikom teške tjelesne povrede zadobio je vozač yamahe, dok su lakše povrijeđeni vozač suzukija i suvozač na istom motociklu A.A. iz Doboja.

 

Fena/Informer.ba