Crna hronika Udarno Vijesti

Mladić se objesio nakon havarije s automobilom

Darko Malčić (20) iz Banjaluke objesio se u potkrovlju porodične kuće u Podgori, kod Banjaluke, a beživotno tijelo pronašao je juče ujutro šokirani otac, potvrđeno je “Nezavisnim” u policiji.

Nakon uviđaja, tijelo mladića je odvezeno u Zavod za sudsku medicinu RS, gdje je izvršen spoljašnji pregled, koji je potvrdio da nema tragova koji bi ukazali da se radi o nekom krivičnom djelu.

Šokirane komšije i rodbina juče su sa suzama u očima ispričali kako se nesrećni mladić i prije godinu dana pokušao ubiti, ali ga je otac tada uspio spasiti.

“Sudbina je to, i ranije je pokušao da se ubije. Evo, sada je uspio u tome, na veliku žalost njegove porodice i njega. Darko je prošle godine zbog nesrećne ljubavi popio neke tablete, no otac ga je pronašao na vrijeme i spasao. Sada je nažalost otac došao kasno, no mislim da mu nije ni mogao pomoći s obzirom na to da je ovo već drugi put da se namjeravao ubiti“, ispričao je poznanik Malčića, koji je želio da ostane anoniman.

Bliski članovi porodice, koje smo juče zatekli ispred porodične kuće Malčića u Podgori, kratko su izjavili da je Darko u ponedjeljak uveče imao havariju na automobilu, ali da ne znaju gdje se dogodila saobraćajna nezgoda.

“Darko je u ponedjeljak uveče vozio auto i kada se vratio vidjelo se da je na prednjem desnom točku pukla lafeta. Ne znamo šta se tačno dešavalo, samo to da ga je otac rano jutros pronašao na tavanu”, kazao je rođak pokojnika, koji je takođe želio da mu ime ne spominjemo.

Potvrdio je kako je Darko u posljednje vrijeme bio potresen jer se nije mogao nigdje zaposliti.

“Nezavisne” saznaju da policija provjerava da li je pokojnik noć uoči samoubistva imao saobraćajnu nezgodu, ali do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” nijedna “misteriozna” nezgoda nije bila prijavljena.

Inače, podaci MUP-a RS pokazuju da je u prvih osam mjeseci ove godine samoubistvo izvršilo 197 osoba.

Prema ovim podacima, najviše samoubistava počinili su pripadnici muškog pola i to 155, dok su žene izvršile samoubistvo 42 puta.

Najviše samoubistava izvršeno je vješanjem, i to 119 puta, samoubistava iz vatrenog oružja bilo je 36, slijede samoubistva bombom i utapanja, pišu Nezavisne novine.

Informer.ba