Crna hronika Udarno Vijesti

Mostar: Sukob sa stadiona preselio se na gradske ulice

Na ulicama Mostara ispred stadiona pod Bijelim Brijegom, nakon što je prekinuta utakmica osmine finala nogometnog Kupa BiH između Zrinjskog i Veleža, došlo je do obračuna Zrinjskog i policije.
Neredi su se na ulice preselili sa stadiona nakon što je pred sami kraj prekinuta utakmica između gradskih rivala Zrinjskog i Veleža, jer su navijači upali na teren. Oko 200 najratobornijih navijača bocama je oko 19 sati zasulo specijalne policijske jedinice ispred stadiona. Policijski službenici bili su prisiljeni uporabiti suzavac i silu kako bi smirili huligane.

Navijači Zrinjskog – Ultrasi – preskočili su zaštitnu ogradu i upali na teren kada je Velež poveo sa 1:0 pogotkom u sudijskoj nadoknadi susreta osmine finala nogometnog Kupa BiH.

Na ulicama Mostara raspoređeno je više od 500 policajaca koji obezbjeđuju najkritičnije tačke u gradu, kao i pripadnici specijalne policije, te policajci iz drugih kantona koji su došli u ispomoć koelegama. Za sada nema podataka o eventualnim povrijeđenim i pričnjenoj materijalnoj šteti.

Policija se za ovu utakmicu pripremala prethodnih dana, jer su gradski derbiji u Mostaru uvijek ocijenjeni kao skupovi g visokog rizika.

Srna/Informer.ba