BiH Top Vijesti

MUP HNK: Uručeni ključevi novih policijskih vozila

Ispred zgrade Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona  upriličena je podjela 23 nova policijska vozila svim načelnicima i zapovjednicima policijskih stanica ovog ministarstva.

Ključeve vozila uručio je ministar unutarnjih poslova HNK-a Slađan Bevanda, ističući kako će nova vozila značajno povećati efikasnost policijskih službenika u obavljanju redovnih poslova i zadataka.

– Ovo je nastavak dobre prakse Ministarstva koja traje od 2014., da se svake godine ili dvije, obnavlja vozni park policije i ovo je peta isporuka vozila od te godine. Kako se oslobađaju sredstva leasinga od prošle isporuke vozila, tako se nabavljaju nova te uvijek imamo kvalitetna i operativno spremna vozila u policijskim snagama – kazao je novinarima ministar Bevanda uoči uručenja ključeva.

Vrijednost vozila, koja su nabavljena na leasing s rokom otplate na pet godina, je oko 860 000 maraka neto, odnosno 930 000 maraka s kamatama.

Govoreći o policijskim snagama i tko će koristiti ova vozila, resorni ministar je podsjetio kako je nedavno na Vladi dobivena suglasnost za zapošljavanje 150 policijskih službenika, odnosno 130 kadeta policajaca, te 20 kadeta mlađeg inspektora.

Napomenuo je kako je već izabrano povjerenstvo za izbor kadeta, a nada se da će do kraja sedmice biti raspisan i natječaj za njihov prijem.

–  Vjerojatno ćemo raspisati još jedan natječaj u drugoj polovici godine za prijem 100 novih kadeta, policajaca te ćemo ovaj manjak policijskih službenika nadoknaditi kroz godinu do godinu i pol – najavio je Bevanda.

Još je jednom podsjetio kako je većina sadašnjih policijskih službenika starije životne dobi, najavivši kako će oko 250 policajaca 2025. godine otići u mirovinu.

– Mislim da građani na ulici i u kantonu nisu osjetili taj nedostatak policije i službi koje su trebale biti u funkciji –  kazao je ministar.

Govoreći o policijskim objektima Ministarstva, ministar Bevanda je ekskluzivno najavio prvu fazu izgradnje Policijske postaje Rama.

Kako je istaknuo, ona je u najgorem stanju i za prvu fazu izgradnje planirano je u proračunu HNK-a oko 1.400,000 maraka od ukupno 2,6 milijuna maraka bez opreme.

Dodao je kako se ove godine u podrumskim prostorijama PU Konjic planira izgradit arhiv, te preseliti prostorije CIPS-a, a preseljenje CIPS-a također je planirano i u PP Čapljina.

Uz navedeno, u planu je i projekt dogradnje zgrade PU Mostar, te izmjena pravilnika kako bi se osigurao dovoljan broj ljudi za PP Ravno čije je osnivanje u toku.

 

Fena/Informer.ba