Crna hronika Vijesti

MUP KS-a: Uhapšena dva državljanina Rumunije zbog prevare

Policijski službenici Prve Policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) su 20. novembra 2011. godine u 18.20 sati od policijskih službenika PS Visoko, preuzeli uhapšene osobe T.S. (1962) i I.L. (1993) državljani Rumunije, zbog “prevare”, na štetu B.Š. iz Sarajeva.

DŽ.I. UHAPŠEN ZBOG RAZBOJNIŠTVA

Policijski službenici Prve Policijske uprave MUP-a KS su na osnovu potrage u ponedjeljak u 19.15 sati,  uhapsili Dž.I. (1991), nastanjen u Sarajevu, zbog  “razbojništva”.

UHAPŠEN ZBOG NELEGALNOG ORUŽJA

U ponedjeljak u 20.50 sati, policijski službenici III PU uhapsili su  G.E. (1983) iz Sarajeva, jer je prilikom pregleda kod njega oduzet pištolj marke “Ekol”, cal 6,35 mm, sa okvirom i jednim metkom istog kalibra, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.

DŽ.I. UHAPŠEN ZBOG TEŠKIH KRAĐA

Policijski službenici I PU lišili su u ponedjeljak u 15.30 sati uhapsili  Dž.I. (1984) iz Sarajeva, pod sumnjom da je u proteklom periodu počinio više krivičnih djela “teške krađe”.

ZBOG DROGE UHAPŠEN M.K.

Zbog “posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga” policijski službenici I PU su u ponedjeljak u 12.15 sati, uhapsili  M.K. (1973) nastanjen u Sarajevu.

K.S. UHAPŠEN ZBOG LIHVARSTVA

Policijski službenici Odjeljenja za opći kriminal MUP KS su u  ponedjeljak u 14.20 sati, uhapsili K.S. (1974) iz Sarajeva, zbog “lihvarstva i ugrožavanja sigurnosti”, a  na štetu D.A. iz Sarajeva.

UHAPŠENI ZBOG PALJEVINE AUTOMOBILA

Policijski službenici III PU su u ponedjeljak u 19 sati od službenika policije PS Istočno Sarajevo, preuzeli uhapšene osobe P.V.  (1991) iz Sarajeva i P.V. (1989) iz Foče, oba nastanjena u Sarajevu, zbog “izazivanja opće opasnosti”.

P.V. i P.V. su u nedjelju, oko 01.05 sati u ulici Andreja Andrejevića, općina Novi Grad Sarajevo, izvršili paljevinu putničkog vozila marke “vw golf”, koji koristi K.D. iz Sarajeva.

SAOBRAĆAJ: 32 SAOBRAĆAJNE NEZGODE

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 32 saobraćajne nezgode i sve su sa materijalnom štetom.

Zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno devet vozača, tri osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedna osoba zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dva vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrovano vozilo, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba