BiH Top Vijesti

MUP KS – Rasvijetljena krivična djela u vezi oštećenja vozila srbijanskih registracija

Policijski službenici PU Centar danas su, radeći na rasvjetljavanju i pronalasku izvršioca više krivičnih djela iz člana 293. KZ F BiH (oštećenje tuđe stvari), počinjenih od 31.12.2022. godine do 3.01.2023.godine, na štetu pet oštećenih lica, svi državljani Republike Srbije, identifikovali, pronašli i lišili slobode lice za koje postoji osnovana sumnja da je izvršilac navedenih krivičnih djela.

Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela policijski službenici su došli do operativnih saznanja da je pomenuto lice i u prethodnom periodu vršilo krivična djela oštećenje tuđe stvari i to oštećenjem pneumatika na motornim vozilima, te da je zbog toga već bio hospitaliziran i liječen u JU „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijem nalogu je lice, nakon kriminalističke obrade, smješteno na posmatranje i medicinski tretman u JU „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo, a Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba