BiH Crna hronika Izdvojeno Vijesti

MUPKS: Napadnut vozač trolejbusa, povrijeđen pješak, razbojništva, krađe

Pješak H.S. iz Sarajeva, rođen 1930. godine, teško je povrijeđen jučer u saobraćajnoj nesreći koja se oko 9.30 sati dogodila na raskrsnici ulica Telali i Mula Mustafe Bašeskije u Sarajevu, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Sarajevskog kantona u izvještaju za 10. august.

Pješaka je na kolovoz oborio “vw golf 1”, reg. broja 090-K-879, kojim je upravljao Sarajlija H. A., rođen 1987. godine.

H.S. je zadobio frakturu lobanje i krvarenje u mozgu te je po ukazanoj ljekarskoj pomoći zadržan na Klinici za neurohirurgiju.

O nesreći je obaviješten katntonalni tužialac.

NAPAD NA VOZAČA TROLEJBUSA

Vozaču trolejbusa GRAS-a, P.F. iz Sarajeva, rođenom 1975. godine, u vozilu je polomio nosnu kost vršnjak Š. A., također iz Sarajeva, koji je potom uhapšen i zadržan u policiji.

Napad se dogodio oko 23.35 sati u ulici Hamdije Kreševljakovića do broja 19 u općini Centar.

Obaviješten je tužilac.

POŽAR NA VOZILU
Jedno vozilo gorjelo je jučer oko 1.57 sati u ulici Envera Šehovića do broja 46 u Sarajevu, a vatra je zahvatila i drugo, saopćilo je Ministarstavo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u izvještaju o događajima od 10. augusta.

Oko 2.50 sati vatra je ugašena.

Uviđajem je ustanovljeno da je požar izazvan namjerno.

Gorjela je “škoda octavia” reg.broja A82-0-S88, vlasnika K. E. iz Sarajeva, te se požar proširio i na “hunday” reg. broja 081-M-271, vlasnika Š. M. iz Sarajeva.

Niko nije povrijeđen u ovom incidentu, ali je na vozilima pričinjena šteta.

Policija nastoji pronaći krivca, obaviješten je i kantonalni tužilac.

Uviđaju su prisustvovali vještaci protivpožarne zaštite.

PRIVOĐENI ZBOG TEŠKE KRAĐE
Jučer u 1.15 sati privođeni su u policiju pa pušteni K. M., rođen 1983. godine, iz Vogošče i B. S., rođena 1986. godine, iz Sarajeva, zbog sumnje da su počinili tešku krađu.

KRAĐA ZLATNOG NAKITA
Dvojica zasad neidentifikovanoh razbojnika ukrali su zlatni nakit jučer oko 10.15 sati zaprijetivši nožem K.L. u stanu u ulici Skenderija broj 22/XIII u općini Centar.

Obaviješten je tužilac, policija traga za razbojnicima.

UHAPŠEN ZBOG NAROČITO DRSKE KRAĐE
Jučer u 13 sati uhapšen je F. V. iz Istočnog Sarajeva, rođen 1978. godine, zbog osnovane sumnje da je počinio tešku krađu na naročito opasan ili drzak način na Štetu T. J. iz Sarajeva.

PLJAČKA U MERKATORU
Oko 20.05 sati u prodavnici Merkator u ulici Fadila Hadžića broj 17, općina Ilidža, dva nepoznata razbojnika ukrali su određenu sumu novca prijeteći pištoljem radnicama B. L. i B. M.

Policija traga za njima.

POŽAR NA NAPUŠTENOM OBJEKTU MJESNE ZAJEDNICE
Napušteni i devastirani objekat mjesne zajednice Centar u ulici Bjelave br. 40 gorio je jučer oko 20.15 sati. Ugašen je oko 21.30.

Niko nije povrijeđen.

Uviđajem je ustanovljeno da je vatra izazvana namjerno, policija traga za krivcem.

SAOBRAĆAJNA POLICIJA URUČILA 427 PREKRŠAJNIH NALOGA
U toku proteklog dana saobraćajna policija je uručila 427 prekršajnih naloga i za lakše prekršaje upozorila 56 vozača.

Iz saobraćaja su isključena tri vozača zbog alkoholiziranosti, četiri jer su vozili bez položenog vozačkog ispita i sedam jer još nistu stekli pravo da voze.

Isključeno je i osam auta zbog isteka te osam zbog neregistriranosti.

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Vozaci trolejbusa se ponasaju krajnje drsko i bahato…napadaju gradjane i sami izazivaju incidente.Posto niko nece da im stane u kraj neka hodaju krivih noseva.