BiH Top Vijesti

Muriz i Arijana Memić poručili da ne odustaju od borbe za pravdu i istinu

Muriz Memić i Arijana Memić, otac i sestra stradalog Dženana Memića, danas nakon izricanja oslobađajuće presude u Sudu BiH u predmetu Zijad Mutap i drugi, poručili su da od borbe za pravdu nikada neće odustati te da na tom putu idu samo sa istinom i do kraja.

Muriz Memić je novinarima kazao kako nije razočaran presudom, uz opasku kako je to od ovog suda očekivano, istaknuvši kako ne može neko biti ubijen, a da niko ne odgovara.

– Nisam se razočarao, nije ovo prvi put Sudu BiH da oslobađaju optužene. Znamo da je ‘Osmicu’ ekspresno oslobodio isti sudija. Ovo je u jednu ruku namjerno urađeno Tužilaštvu BiH, jer su oni život dali da ovo dokažu – kazao je Memić.

Istovremeno, izrazio je zahvalnost tužiocima i bivšoj glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, koja je otvorila istragu, te aktuelnom glavnom državnom tužitelju Milanku Kajganiću, kao i građanima koji mu pružaju podršku.

Arijana Memić je naglasila kako se radi o nepravedmoj odluci Suda, te kako će „svi jednom doći pred Jednog najpravednijeg sudiju, a  kada pred Njega dođu teško njima za ovoliku nepravdu”.

– Sedam godina crkavamo da dođemo do pravde, dokazi su tu i ovi ljudi su tu zato što postoje dokazi protiv njih, ali dok je nepravednih sudija i onih  korumpiranih, nesposobnih i podobnih, ovako će nam svima biti. Ali svaki put kada su nam poturili nogu mi smo bili jači – kazala je Arijana Memić poručivši kako će „tek sada da vide ko smo i šta smo i koliko imamo snage“.

Iskazala je zahvalnost cjelokupnoj javnosti i medijima, zamolivši da nastave pratiti ovaj slučaj do kraja objektivno i kako jeste.

– Javnost molim da ostane uz nas. Ovo će biti duga i teška borba i već jeste, ali nema odustajanja, jer kada bismo odustali mi bismo izdali Dženana – kazala je Arijana Memić, poručivši da će biti pravde za Dženana.

 

Fena/Informer.ba