BiH Vijesti

Na Drinskoj regati u Bijeljini više od 1.200 učesnika

Više od 1 200 učesnika i preko 150 plovila učestvovalo je danas na manifestaciji “Drinska regata 2011” u Bijeljini, koja se petu godinu za redom održava u okviru Pantelinskih svečanosti.

‘”Plovidba je uspješno završena i tokom regate nije bilo incidenata“,  potvrdio je Srni direktor opštinske Turističke organizacije Simo Laketić.

Učesnici su jutros krenuli sa starta od šljunkare “Milošević” u Janji i maršutom dugom oko 20 kilometara plovili do cilja kod Pavlović mosta, gdje su stigli nešto poslije 16.00 časova i nastavili druženje uz ručak i zabavni program.

Prema riječima Laketića, ovogodišnja regata je najveća do sada, a u njoj su učestvovali i gosti iz Njemačke, Francuske, Slovenije i Grčke.

“Regata je samo jedan segment turističkog sadržaja Semberije, ali i jedna od najvažnijih manifestacija u ovom kraju”, rekao je Laketić.

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić rekao je da je i ove godine opština Bijeljina obezbijedila ručak za sve učesnike i goste, kao i gorivo za čamce službi koje obezbjeđuju regatu.

U obezbjeđivanju regate učestvovali su Granična policija BiH, policijske stanice u sastavu CJB Bijeljina, Dom zdravlja i ronioci, a organizatori su opština Bijeljina, Turistička organizacija i Civilna zaštita opštine Bijeljina.

 

Srna/Informer.ba