BiH Udarno Vijesti

Nacionalizm na djelu: Banjaluka izlijepljena plakatima – Kuda ćeš: Na Kosovo brate, krv svoju da dam

Članovi pokreta “Izbor je naš” izlijepili su u Banjaluci plakate sa tekstom “Kuda ćeš: Na Kosovo brate, krv svoju da dam“.

Predsjednik pokreta “Izbor je naš” Dane Čanković ocijenio je da je jučerašnja izjava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će Srpska braniti integritet Srbije, uključujući i Kosovo, podstrek za sve političare u Srpskoj i Srbiji da jedinstveno nastupaju u odbrani Kosova i Metohije.

“Očigledno je da šiptarska politika nasilja i agresije nad srpskim stanovništvom nagrađivana od velikih sila, prije svega Njemačke i SAD, a sa druge strane nije se imalo razumijevanja za srpsku politiku popuštanja i nastojanja da se na miran način postigne dogovor Srba i Albanaca“, rekao je Čanković.

Prema njegovim riječima, sve to pokazuje da je otvorenost i hrabrost potrebna srpskom korpusu, apelujući da institucije i narod Srpske otvoreno i hrabro krenu u nezavisnost Srpske, te da zatraže podršku od Srbije, Rusije i drugih prijateljskih zemalja za status svoje nezavisnosti.

Čanković je najavio da će u septembru organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi za Srbe na sjeveru Kosova i da će ih posjetiti i razgovarati sa zvaničnicima Srpskog nacionalnog vijeća.

 

Srna/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Ovo nema veze sa nacionalizmom. Pravite se svi ludi i samo lupate na nacionalnu kartu. Ova akcija se radi o tome da se krv daje u institucijama za ljude koji zive na kosovu i metohiji. Trebali bi ti vasi novinari nauciti da citaju a ne samo uvek sve lepiti na nacionalizam. OVO JE HUMINATARKA AKCIJA. Nesto vam taj bosnjacki ne ide kako treba!