Crna hronika Region Udarno Vijesti

Najmanje 28 osoba povrijeđeno u sudaru autobusa “Autoprevoz” Banja Luka

Najmanje 28 osoba, od kojih je većina iz Republike Srpske, povrijeđeno je u sudaru autobusa “Autoprevoz” iz Banjaluke i kamiona sa prikolicom, koji se  oko ponoći dogodio na Ibarskoj magistrali u mjestu Brđani kod Čačka.

Teško je povrijeđen vozač autobusa Dušan Runjo iz Banjaluke koje je odvezen u Klinički centar u Kragujevcu.
Osmoro povrijeđenih, od kojih dvije teško, smješteno je u bolnici u Gornjem Milanovcu.
Ljekar bolnice Miro Lazarević rekao je da je 20 putnika otpušteno poslije ukazivanja pomoći. On je rekao da će osmoro zadržanih putnika biti danas ponovo pregledano i da bi većina mogla biti puštena na kućno liječenje.

Autobus koji je saobraćao na relaciji Niš – Banjaluka kretao se iz pravca Preljine, a kamion iz pravca Gornjeg Milanovca.

Prema informacijama iz Saobraćajne policije u Čačku, većina putnika u autobusu je iz Republike Srpske.
Istražuje se uzrok nesreće zbog koje je saobraćaj na Ibarskoj magistrali bio u prekidu oko dva časa.
Putnici koji su u Bolnici u Gornjem Milanovcu jutros su rekli da su spavali u vrijeme nesreće, a probudio ih je udar.
Od sudara su u iz kamiona poispadale boce sa jestivim uljem, te su svi putnici skoro punog autobusa bili njime “okupani”.
Milan Ostojić iz Bjeljine kaže da ima samo ogrebotine, a odijelo je morao da baci jer je natopljeno suncokretovim uljem.

Vinko Krstić iz Zvornika je rekao da su zdravstveni radnici “munjevito reagovali” i da su ih noćas kupali da bi ih oprali od ulja.
Grupa putnika puštenih iz Bolnice, jutros je rekla da im je najveći problem kako da nastave putovanje i da očekuju pomoć policije i drugih državnih organa.
Zdravstveno stanje povređenih je stabilno
Zdravstveno stanje četiri osobe koje su povrijeđene u sinošnoj saobraćajnoj nesreći u Brđanima kod Čačka je stabilno, izjavila je anestezilog u bolnici u Gornjem Milanovcu doktoricaVesna Herera.

Herera je rekla da su te četiri osobe lakše povrijeđene i da nisu životno ugrožene, a da je vozač autobusa, koji je teško povrijeđen i koji je bio vitalno ugrožen, sa povredama glave upućen u Kragujevac.
Ona je navela da je u toj ustanovi pregledano 28 osoba koje su povrijeđene u nesreći, od kojih je osam zadržano u bolnici, ali da su u međuvremnu neki pacijenti već otpušteni kući.
Portparol Kliničkog centra u Kragujevcu Vanja Đorđević rekla je da je zdravstveno stanje vozača autobusa koji je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći kod Čačka trenutno stabilno.

Nezavisne/Informer.ba