BiH Crna hronika Udarno Vijesti

Namamile ga na seks u autu pa ga potom opljačkale

Da razbojnici ne prezaju ni od čega kako bi došli do novca i drugih vrijednih stvari, pokazuje posljednji primjer, kada su pripadnici Policijske uprave Novi Grad uhapsili Indiru Aščerić (21) i Ilhanu Rizo (22), obje rođene u Sarajevu, zbog sumnje da su učestvovale u razbojništvu nad Jusufom Đ. (59).

Zbog sumnje da su počinili razbojništvo nad 59-godišnjakom, policija traga za Alenom Dolovićom i Dinom Selmanovićem.

Prijetnja pištoljem

Naime, kako piše Dnevni avaz, Indira se s rodicom Ilhanom dogovorila da, pod izlikom da želi voditi ljubav s njim, namami 59-godišnjaka na mjesto gdje nema osvjetljenja kako bi ga opljačkale. U tome bi im, kako su se dogovorile, pomogli Dolović i Selmanović.

Indira se sastala s Jusufom Đ. te su se njegovim autom odvezli do makadamskog puta koji vodi prema vodovodu “Butile”, koji je poznat kao mjesto gdje se sastaju parovi koji vode ljubav u autu.

Dok su Indira i Jusuf Đ. sjedili u autu prišli su im Dolović i Selmanović te, prijeteći pištoljem, kazali 59-godišnjaku:

– Skidaj sat, lančić i daj torbicu!

Nakon što im je 59-godišnjak iz straha za svoj život dao torbicu u kojoj su bili određena suma novca, zlatni lančić i sat, Dolović i Selmanović su pobjegli.

Prijava policiji

Oštećeni muškarac prijavio je razbojništvo Policijskoj upravi Novi Grad, čiji su pripadnici, rasvjetljavajući ovo krivično djelo, došli do saznanja da su Indira i Ilhana unaprijed dogovorile razbojništvo s Dolovićem i Selmanovićem te su njih dvije uhapšene, dok se za dvojicom razbojnika traga.

Nakon saslušanja po naredbi postupajućeg tužioca, razbojnice su puštene na slobodu, a izvještaj protiv njih bit će dostavljen Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu redovnim putem.

Dolović je odranije poznat policiji po pljačkama te je hapšen i u martu ove godine zbog sumnje da je s još nekoliko osoba opljačkao benzinske pumpe “Energopetrol” i “Proming” na području opštine Ilidža.

 

Informer.ba