Region Top Vijesti

Napadaču na mladića obučenog u Djeda Mraza određen jednomjesečni pritvor

U ponedjeljak je priveden sucu istrage, na kantonalni sud u Slavonskom Brodu, 24-godišnji mladić kojeg policija sumnjiči da je kao sudionik tučnjave u centru Slavonskog Broda nanio teške tjelesne povrede 21-godišnjaku, kostimiranom u Djeda Mraza.

 

Nakon što je osumnjičenog otpratila policija sa suda, glasnogovornik  suda u Slavonskom Brodu, Slaven Vidmar, novinarima je potvrdio da mu je određen jednomjesečni pritvor. Za to kazneno djelo osumnjičenom prijeti kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

U video- snimci subotnje tučnjave, koja je objavljena na internetu, vidi se trenutak kada se 21-godišnjak pokušava pridići s ceste, te mu prilazi 24-godišnjak i snažno udara nogom u glavu. Udareni mladić potom bez svijesti ponovno pada na tlo. Oborenom mladiću u slavonskobrodskoj bolnici utvrđene su teške tjelesne povrede.

Vezano uz taj incident policija je za sada povezala sedam osoba u dobi od 20 do 24 godine. Pet osoba sumnjiči se za kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi, dok se protiv 21-godišnjeg muškarca provodi i prekršajni postupak zbog remećenja javnog reda i mira. Napadača je na mjestu tučnjave zatekla policija pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, tokom uviđaja vrijeđao je policajce, zbog čega je uhapšen uz uporabu sile.

 

Fena/Informer.ba