BiH Top Vijesti

Narednih dana oblačno s kišom, na planinama snijeg

U Bosni i Hercegovini u utorak, 17. januara, bit će oblačno vrijeme s kišom, na vrhovima planina će padati snijeg. Obilnije padavine na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne, lokalno je moguće i u centralnim područjima.

Vjetar umjeren i jak južnog smjera. U drugom dijelu dana povremeno se očekuju i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U srijedu, 18. januara, pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planinama će padati snijeg. Češće padavine su na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar umjerene jačine, s jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni.

U četvrtak, 19. januara, oblačno vrijeme s kišom, na planinama će padati snijeg. Jakog juga može biti još prijepodne. U drugom dijelu dana se očekuje slabljenje vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

Fena/Informer.ba