Izdvojeno Politika Udarno Vijesti

Nepotizam u Vladi FBiH: Nikšić za direktore postavio svog brata i Lijanovićevog zeta!

Vlada Federacije BiH /FBiH/ imenovala je za v.d. izvršnog direktora za upravljanje i održavanje u Javnom preduzeću “Autoceste FBiH” Mirsada Nikšića, brata federalnog premijera Nermina Nikšića, a za v.d. finansijskog direktora u tom preduzeću Ivana Šakotu, zeta potpredsjednika Vlade Jerka Ivankovića Lijanovića.

Nikšić je odluke o njihovom imenovanju potpisao 27. jula, piše “Dnevni avaz”.

“Premijer Nikšić je, kada je Vlada donosila odluku o davanju saglasnosti za imenovanje Mirsada Nikšića, napustio sjednicu i upoznao kolege ministre da je riječ  o njegovom bratu, tako da su svi znali za koga glasaju”, rečeno je “Avazu” u Vladi FBiH.

Uz podsjećanje da je Mirsad Nikšić imenovan za v.d. direktora, iz Vlade je saopšteno da će za njegovo radno mjesto biti objavljen javni poziv na koji će se moći prijaviti i drugi kandidati, tako da ovo imenovanje nije konačno.

Mirsad Nikšić ranije je obavljao direktorske poslove u privatnim kompanijama, a bio je i pomoćnik ministra energije, industrije i rudarstva FBiH.

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH u februaru je sankcionisala Šakotu zbog sukoba interesa, ali to Vladi FBiH nije smetalo da ga imenuje na navedenu funkciju.

 

Srna/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Imao sam dojam da je ovaj čovjek osvježenje za političku scenu BiH,djelovao mi je iskreno i pošteno,ali….nešto je truhlo u državi Danskoj,a evo imamo još jednu truhlu jabuku u truhloj korpi.
    Šteta,nadah se…