Crna hronika Udarno Vijesti

U neredima u Mostaru uhapšena samo trojica huligana

U sinoćnjem izgredu nakon prekinutog susreta osmine finala Nogometnog kupa Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Veleža, četiri su policajca povrijeđena, a tri osobe uhapšene, izjavio je za Fenu glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak.

Istaknuo je kako se izgred dogodio oko 19 sati na platou ispred stadiona Zrinjskog kada je oko 200 huligana zasulo policiju bocama i drugim predmetima.

Policija je prilikom intervencije bacila dva suzavca, te je uporabila silu u skladu sa zakonom, ustvrdio je Bošnjak, dodavši kako se izgred nije proširivao na ostale dijelove grada, kao što su to pojedini elektronski mediji iz Sarajeva objavljivali.

Glasnogovornik MUP-a HNK-a napomenuo je kako je noć u Mostaru, uz povećanu nazočnost policajaca na ulicama, protekla mirno i bez incidenata.

Inače, jučerašnji susret osmine finala Nogometnog kupa Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Veleža prekinut je u samoj završnici nakon što su domaći navijači upali na teren.

Do incidenta je došlo u sudijskoj nadoknadi kada je Rijad Demić postigao gol za vodstvo Veleža od 1:0. Nakon toga su navijači Zrinjskog preskočili ogradu stadiona u Mostaru i utrčali na teren, a gostujući nogometaši se povukli u svlačionicu nakon čega je sudac odlučio prekinuti susret.

To je drugi incident na nogometnim terenima u BiH u proteklih sedmicu dana. Prošlog vikenda navijači Borca iz Banja Luke izazvali su incidente na utakmici protiv sarajevskog Željezničara, zbog kojih je taj susret morao biti prekinut.

 

Fena/Informer.ba