BiH Udarno Vijesti

Nevrijeme u Bijeljini, povrijeđeno pet osoba

Najmanje pet osoba zadobilo je lakše tjelesne povrede u olujnom nevremenu koje je danas poslije podne zahvatilo Bijeljinu, potvrđeno je Srni u Službi hitne pomoći bijeljinskog Doma zdravlja.

– Hitnoj pomoći se javilo oko pet lica sa lakšim povredama. Uglavnom je riječ o površinskim povredama glave, ruku – rekla je dežurna ljekarka Gordana Ignić.

Ona je dodala da su povrede posljedice pada ploča, crepa, reklama i drugih predmeta od čvrstih materijala.

U centru Bijeljine, u Ulici neznanih junaka, nešto prije 17.00 časova palo je stablo na automobil u kojem je bila i maloljetna djevojčica. Povređenih nije bilo.

Kod Kasarne, u Ulici knez Ivo od Semberije, na putu ka Amajlijama, drvo je palo na put.

Ispaljeno 78 protivgradnih raketa

Iz protivgradnih stanica ispaljeno je 78 protivgradnih raketa u opštinama Republike Srpske koje su danas zahvaćene nevremenom, čime je spriječena veća šteta, izjavio je direktor JP “Protivgradna preventiva RS” Joviša Kovačević.

– Superćelija nevremena krenula je od Kozarske Dubice, preko Doboja i Petrova, Modriče, Šamca, pa do Brčkog i Bijeljine. U ovim opštinama smo ispalili 78 protivgradnih raketa – precizirao je Kovačević.

On kaže da je, prema podacima iz protivgradnih stanica, danas registorvana sugradica, kao i grad veličine lješnika. Prema podacima sa Radarskog centra u Novoj Topoli, nigdje nije prijavljena veća šteta.

– Našim dejstvima spriječeno je da šteta bude veća. Kada je riječ o nevremenu, sada je zatišje – rekao je Kovačević i dodao da je rano iznositi procjenu štete.

 

Srna/Informer.ba

On je potvrdio da danas nije bilo veće štete, kao što se to dogodilo 13. juna, a detaljnije informacije mogu se očekivati sutra.