BiH Top Vijesti

Nezadovoljni građani Sarajeva: ” Besplatno” klizanje na Vilsonovom ipak naplaćeno

Posjetioci klizališta na Vilsonovom šetalištu iznenađeni su cijenom, jer je bilo najavljeno da će klizalište biti besplatno. Međutim, termin klizanja košta 3,5 KM koliko košta i unajmljivanje klizaljki za jedno dijete.

” Izvela sam troje djece na sat vremena klizanja i platila 21 KM. Mislila sam da je klizalište besplatno, bar je tako bilo najavljeno, rekla nam je jedna stanovnica Novog Sarajeva”. 

I do Arslana Dučića, vijećnika u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, su došle ove informacije. 

“Svi koji imate račun ili neku priznanicu da ste platili klizanje na Vilsu, molim vas da mi se javite u inbox. Općina Novo Sarajevo finansira projekat Zima na Vilsu u vrijednosti od 100 000 KM. To podrazumijeva postavljanje ledene plohe i besplatno klizanje za naše sugrađane. Sredstva su dodjeljenja istom čovjeku koji je dobio i 400 000 KM za nabavku ukrasa za Vils u vrijednosti 4.700 KM po komadu”.

Prethodnih dana su se brojni sugrađani žalili kako su platili klizanje 3,5 KM po satu i klizaljke 3,5KM po paru. Da nešto dobro ne štima, te da se pogoduje privatniku da zaradi od javnog interesa pokazuje i historija editovanja posta Općine Novo Sarajevo.

” U narednim danima ću tužilaštvu KS dostaviti prijavu protiv vlasnika objekta, načelnika,  pomoćnika načelnika i drugih lica zbog ove dvije javne nabavke, jer se radi o nedomaćinskom poslovanju i sukobu interesa”- zaključio je Dučić.