BiH Izdvojeno Vijesti

Nikola Tesla komunicirao sa vanzemaljcima?

Teslino rođenje se pominje u mnogim pričama, posebno u regionu Balkana.

Tesla je rođen 10. jula 1856. u selu koje je tada pripadalo austrougarskom carstvu, u današnjoj Hrvatskoj. Njegova majka je imala pomoć babice te noći kada se Nikola rađao. Napolju je vladala strašna grmljavina.

U priči se dalje navodi da je babica bila veoma uplašena, ali da joj je Teslina majka rekla da se ne plaši, jer će njeno dijete biti veoma važna osoba.

Kada se babica navikla na opasnu grmljavinu, pitala je Teslinu majku kako zna da će njena beba biti važna osoba. Ona je odgovorila da ne zna zašto, ali da jednostavno zna.

Samo njegovo rođenje je veoma interesantno jer se Tesla kasnije u svojim eksperimentima bukvalno igrao sa grmljavinom, a rođen je u sličnim okolnostima. Kao što je njegova majka znala da će on biti važna osoba, Tesla je prosto znao šta treba da radi, zamišljajući uređaje u glavi prije eksperimentisanja, piše Dnevni avaz.

Još jedna intersantna stvar je da je njegov otac bio srpski pravoslavni svještenik, dok je njegov sin bio sušta suprotnost po pitanju razumevanja univerzuma.

Tesla je takođe rođen u regionu koji u to vreme nije bio mnogo poznat. Ako vjerujete raznim sljedbenicima Tesle da je Tesla bio vanzemaljac koji se reinkarnirao na ovom svijetu.

Period u kojem je Tesla rođen podudara se sa starim zoharskim proročanstvom o otvaranju kapija mudrosti na Zemlji. Interesantno je da je i Albert Ajnštajn rođen u to vreme.

“Genije koji je zapalio svijet”, kako su ga zvali, doživio je nešto strašno u svojoj sedmoj godini. Njegov brat Danijel je 1863. godine stradao pri jahanju. Tesla je bio u šoku i priča se da su počele da mu se priviđaju vizije.

Mnogi ljudi su rekli da je Tesla cijli život patio od mentalnih bolesti koje je uzrokovao gubitak njegovog brata. Logičnije objašnjenje je da je upravo ovaj šok poslužio kao okidač Teslinog uma, što je na neki način bila priprema za korišćenje njegovog jedinstvenog uma.

Teslin život je bio veoma dramatičan. U ranom dobu pokazivao je superiornost uma i bio fasciniran olujama i grmljavinom.

Nikola je bio fasciniran strujom i bio je odlučan u tome da iskoristi energiju univerzuma kako bi pomogao čovječanstvu.

Ideja motora na naizmjeničnu struju sinula mu je kada je šetao 1882. godine. On je skicirao slike u pijesku.

Kada se preselio u Njujork 1884. godine, zaposlio se kao inženjer u štabu Tomasa Edisona. Edison je bio impresioniran Teslom i rekao mu je da će mu dati 50.000 dolara ako napravi bolji generator jednosmjerne struje.

Tesla je eksperimentisao mjesecima. Međutim, kada je predstavio svoje rješenje Edisonu, on mu nije dao novac i Tesla je dao otkaz.

Tesla je odlučio da radi sam, a ideje su se prosto gomilale. On je 1887. i 1888. patentirao oko 30 izuma. Džordž Vestinghaus, Edisonov glavni rival, veoma se zainteresovao za Teslin rad. Usljedila je jedna od najvećih i najčudnijih priča svih vremena.

Tesla je stvarao sve više i više, spavajući samo po dva sata, dremajući po 15-20 minuta svakog sata.

Kada je studirao u Gracu, Austrija, Tesla je postao veoma dobar u bilijaru. Nekada bi igrao i više od 48 sati zaredom. Tesla je čak jednom prilikom radio u laboratoriji 84 sata bez odmara i spavanja.

Ljudima oko njega, sve se činilo prosto nevjerovatno. Tesla je imao neuobičajenu količinu energije i crtao je kompletne šeme za čas. Sve ovo ukazuje na dva moguća zaključka: Tesla je bio vanzemaljac ili je mogao na neki način da ih kontaktira.

Vjerovatno jedan od najpoznatijih Teslinih citata po pitanju komunikacije sa drugim realmima je:

“Moj mozak je samo prijemnik. U univerzumu postoji srž iz koje dobijamo znanje, snagu i inspiraciju. Nisam još došao do tajne te srži, ali znam da postoji”.

Da li je on to pokušavao da zamaskira da je komunicirao sa vanzemaljskom rasom?

Moguće je, ali moguće je i da je radio nešto što se smatra da su radili i Da Vinči i Ajnštajn – komunicirao sa drugim realmima.

Nikola Tesla je napravio laboratoriju u Kolorado Springsu, Kolorado, 1899. godine, kako bi eksperimentisao sa strujom visoke frekvencije i drugim fenomenima. On je u toj laboratoriji primio i snimio kosmičke radio talase na svojim osjetljivim instrumentima.

On je rekao da je primio vanzemaljske radio signale. Naučna zajednica 1899. godine mu nije vjerovala, jer tada nije postojalo znanje o kosmičkim radio signalima.

Evo šta je Tesla rekao o signalima:

“Nikad neću zaboraviti prvi osjećaj koji sam iskusio kada sam shvatio da sam prisustvovao nečemu što bi moglo da ima nebrojene posledice po čovječanstvo. Osjećao sam se kao da prisustvujem rađanju novog znanja ili otkriću velike istine.

Moja prva opažanja su me uzbudila jer je u njima bilo nečeg misterioznog, da ne kažem natprirodnog, a bio sam sam u laboratoriji usred noći; ipak, u to vrijeme mi nije pala na pamet ideja da su u pitanju inteligentno kontrolisani signali.

Smetnje koje sam zapazio su se odvijale periodično i tako jasnim redom da nisam mogao da ih povežem ni sa jednim poznatim uzrokom.

Bio sam upoznat, naravno, sa električnim smetnjama koje proizvode Sunce, Aurora Borealis i zemljana strujanja, a bio sam siguran da smetnje ne potiču od ovih poznatih uzroka.

Priroda mojih eksperimenata je isključila mogućnost da atmosfera proizvede smetnje, kao što su neki požurili da ustvrde. Tek kasnije mi je palo na pamet da bi smetnje koje sam zapazio mogle poticati od inteligentne kontrole.

Iako u to vrijeme nisam mogao da dešifrujem njihovo značenje, nisam mogao da vjerujem da su potpuno slučajne. Imao sam stalan osjećaj da sam prvi koji je čuo pozdrav sa druge planete. Postojala je svrha iza tih signala”.

Tesla je otvoreno rekao da je možda bio prvi koji je čuo pozdrav sa druge planete. Ovde je Tesla otišao korak dalje i zamjenio prvobitnu “srž” sa vanzemaljskim životom. Osobi otvorenog uma očigledno nije potrebno jasnije objašnjenje.

U to vrijeme, Mars se smatrao kao savršena lokacija za inteligentan život od strane istaknutih naučnika, pa je Tesla pomislio da su signali došli upravo sa te planete.

Kasnije je promijenio mišljenje, kada je postao veštiji u prevođenju misterioznih signala. Pred kraj života, Tesla je razvio nekoliko izuma koji su navodno mogli poslati moćne količine energije u pravcu drugih planeta.

“Signali su isuviše jaki da bi mogli preći veliku udaljenost kao što je između Marsa i Zemlje. Zato sam primoran da priznam da izvor mora poticati iz nekog drugog djela svemira, pa čak i sa Mjeseca. Siguran sam, međutim, da bića koja komuniciraju među sobom svake noći nisu sa Marsa, niti bilo koje druge planete u našem solarnom sistemu”, napisao je Tesla.

Tesla je rekao da je doživljavao neku vrstu svjetlosnih talasa prije nego što bi dobio ideje. On nikada nije rekao da su slike u njegovoj glavi bile hologramske, ali neki istraživači tvrde da se upravo to dešavalo u njegovoj glavi.

Moguće je da je to bilo nešto slično onome što danas rade kompjuteri kada kreiraju modele, okreću ih i analiziraju sve mogućnosti za izvršenje zadatka.

Tesla je u svojim pismima prijateljima pričao o misteriznim signalima. On je bio ubjeđen da je u pitanju komunikacija sa vanzemaljcima.

Tesla tada nije bio baš popularan i novine su mu se rugale zbog reči da je kontaktirao neku vrstu inteligencije iz svemira. Ono što su novine pisale je sigurno naređeno od strane nekoga ko nije želeo da Tesla uspije u svojim namjerama.

Postoji li bolji način da ga omalovaže od toga što će reći da je on ludi naučnik koji je mislio da je komunicirao sa vanzemaljcima? Obzirom da tako nešto može da prođe i danas, moglo je da prođe i on

Kada pričamo o Tesli, ne smijemo nikako zaboraviti na Vordenklif toranj koji se nalazio na Long Ajlendu, Njujork.

Toranj je bio visok 5,6 metara. Tesla je imao namjeru da napravi nekoliko tačaka bežičnog prenosa svuda oko Zemlje.

Tesla je želeo da bežično premješta energiju sa jednog tornja na drugi. Ne pričamo o bežičnoj tehnologiji koja se koristi danas. U pitanju je bila čista energija koja bi se interplanetarno koristila.

Istraživači sa MIT-a su uspjeli da prenesu energiju samo sto godina nakon Tesle i na dosta kraćoj razdaljini. Teško je povjerovati da je naučnicima trebalo toliko dugo da do neke mjere dostignu Teslu.

Tesla je želeo da pokloni čovečanstvu besplatnu energiju, ali toranj je srušen 1908. godine. JP Morgan je bio osnivač projekta, koji je učinio sve da zaustavi Teslu kada je otkrio njegove namjere.

Tesla je takođe izmislio zračno oružje, bežični prenos energije, antigravitacione uređaje, ratne štitove i brojne druge suzbijene izume.

Možemo li dokazati da je Tesla kontaktirao vanzemaljce? Ako bliže pogledamo ono što je Tesla radio, rekao i stvorio, možemo u najmanju ruku reći da je imao sposobnost da komunicira sa nekim vidom “srži” o kojoj je pričao.

Njegov život je bio dosta dramatičan, pun naučno – fantastičnih priča, slučajnosti, raznih interesantnih događaja. Ali da li je to dokaz da je Tesla kontaktirao vanzemaljce? Ako prihvatimo činjenicu da živimo u vidljivom djelu svjetla sićušne frakcije koju nazivamo svemir, takođe možemo prihvatiti našu realnost kao projekciju naših umova.

Dokaz se nalazi samo u fizičkom realmu, ali Tesla nije bio ograničen vidljivom svjetlošću. Njegov intelekt može se gotovo sigurno pripisati njegovoj komunikaciji sa drugim realmima, a moguće i vanzemaljcima.

Tesla je bio najbrilijantniji naučnik koji je ikada hodao Zemljom i nije ga bilo strah da kaže da vjeruje u spiritulanost.

On je bio spiritualni naučnik koji je komunicirao sa drugim realmima, a moguće i sa vanzemaljcima, ostavivši iza sebe zavještanje vredno divljenja u pravoj historiji čovječanstva.