Svijet Udarno Vijesti

Njemačka oštro protiv “bikera”: Hells Angelsi na udaru pravosuđa

“Ministarstvo unutrašnjih poslova savezne države Hessen odlučilo je ozbiljno se obračunati s ograncima ‘Hells Angelsa’ na svom području, barem je to dojam koji se stiče nakon odluke ministarstva u Wiesbadenu da zabrani rad dva rokerska kluba u Frankfurtu“, donosi današnja najava Deutsche Wellea koji napominje da je zabrana stigla s obrazloženjem kako su zapravo “bikeri” paravan za ilegalnu trgovinu oružjem, drogama i ljudima.

Nije to rock’n’roll nego organizirani kriminal

Ministar unutrašnjih poslova Hessena, Boris Rhein naglasio je kako su tu ne radi o ni o kakvim motociklističkim udruženjima, već o “čistom organiziranom kriminalu”.

No, DW napominje kako cijela priča oko Hellsa Angelsa i MUP-a zapravo ima i pozadinu jer su nedavno u javnosti objavljeni dijelovi telefonskih razgovora dva člana Hells Angelsa koje je tajno prisluškivala policija, a u jednom od tih razgovora je spomenut i ministar kao čovjek sklon suradnji s Angelsima. Naravno ministar je tako nešto opovrgnuo naglasivši da je njegovo povezivanje zapravo uvredljivo i apsurdno.

No dio kritičara zajednički ocjenjuju kako se ova akcija zabrane Hells Angelsa mora gledati i kao dioministrovog alibija.

Imovina je zaplijenjena

“Nakon službene zabrane ova dva kluba važe kao raspušteni, njihova cjelokupna imovina je zaplijenjena a simboli i ime se ne smiju pokazivati u javnosti i širiti. Uz to je dosadašnjim članovima – njima oko 90 – zabranjeno osnivanje novih sličnih organizacija-nasljednica”, napominje se u DW-u.

 

Informer.ba