Izdvojeno Svijet Vijesti

Njemačka: Tinejdžerica pozvala čitav Facebook na zabavu, došlo 1.600 ljudi!

Evo jednog ne baš svijetlog primjera kako pozvati ljude na zabavu. Njemačka tinejdžerica putem Facebooka je pozvala sve članove te društvene mreže na zabavu u svoju kuću u Hamburgu. Pojavilo se oko 1.600 ljudi, prenosi agencija AP.

ncident pred kućom u kojoj živi 15-godišnja djevojka dogodio se danas, kad su hiljade “partijanera” nahrupile pred ulaz u kuću. Morala je intervenisati i policija, a šest osoba je i uhapšeno. Djevojka očito nije pazila, ili nije marila na koji način objavljuje poziv, koji je na Facebooku bio označen kao javni događaj, zato ne treba čuditi takav odaziv.

“Procjenjujemo kako se ispred kuće okupilo oko 1.400 osoba. Nije bilo većih izgreda, ali neke osobe su dobile povrede među mnoštvom” rekao je Mirko Streiber iz hamburške policije. Policija je postavila i barikade oko kuće djevojčice, a (ne)pozvani gosti komšiluk su pretvorili u mjesto za open air zabavu, prenosi Dnevnik.hr.

“Zabavno je biti ovdje, iako niko nikoga ne poznaje”, izjavio je jedan od brojnih učesnika nesuđene zabave. Komšije kažu da će biti zadovoljni samo ako sve protekne u miru i bez bez puno galame. “Ne možemo ništa drugo napraviti oko toga”, zaključila je Petra Wienke.

 

Informer.ba