Svijet Top Vijesti

Nogometaš Mason Greenwood zadržan u pritvoru

Nogometaš Manchester Uniteda, 21-godišnji Mason Greenwood, zadržan je u pritvoru zbog optužbi za napad, silovanje i prijetnje ubistvom, a nakon saslušanja na sudu u Manchesteru.

Greenwood je prošlog vikenda uhapšen zbog optužbi o kršenju uslova za jamčevinu, stoji u policijskom izvještaju. Inače, u januaru ove godine, nogometaš je osumnjičen za sve što ga se trenutačno tereti. U istom trenutku ga je njegov klub suspendovao na neodređeno vrijeme. Isto tako je kompanija Nike raskinula ranije potpisani ugovor s njim.

Krajem januara ove godine, Greenwood je uhapšen nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije i video snimke na kojima se vidi djevojka krvavog lica i brojnim modricama po tijelu, a uz sve je plasirana poruka: „Svima koji žele znati što uistinu Mason Greenwood radi“.

Greenwood je prošao nogometnu školu Manchester Uniteda, a u prvoj momčadi je debitirao 2018. godine. Prošao je i sve reprezentativne selekcije Engleske, te je upisao i jedan nastup u seniorskoj momčadi.

 

Fena/Informer.ba