Crna hronika Top Vijesti

Nova Gradiška: 9 saobraćajnih nesreća, poginuo 51-godišnji državljanin BiH

Foto by: Dnevnik.hr

Slavonsko-brodska policija, nakon provedenih uviđaja, saoštila je da se sinoć na autocesti A3 blizu Nove Gradiške dogodilo ukupno devet saobraćajnih nesreća u kojima je sudjelovalo više vozila, poginuo je 51-godišnji državljanin BiH, a 12 osoba je ozlijeđeno.

 

 

Jutros u 7,25 sati, pušten je promet na autocesti A3 između čvora Okučani i Nova Gradiška u smjeru Lipovca, koji je bio zatvoren tokom obavljanja uviđaja.

“Na autocesti A3 u blizini Nove Gradiške, dogodilo se ukupno devet saobraćajnih nesreća u kojima je sudjelovalo više vozila.  U tim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, te je utvrđeno kako je riječ o 51-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine. Prema trenutnim saznanjima i nakon završenog uviđaja na mjestu događaja, u spomenutim nesrećama 12 osoba je ozlijeđeno, te zbrinuto u bolnici u Novoj Gradiški”, navedeno je u jutrošnjem dopunjenom saopštenju iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika i provođenje kriminalističkog istraživanja, utvrđivanja činjenica i okolnosti nastanka nesreća, te po završetku slijedi saopštenje.

 

Fena/Informer.ba