BiH Top Vijesti

Novi Bazerdžan koncept butik u centru Sarajeva

S ciljem promocije i prodaje nagrađivanih dizajnerskih proizvoda iz Bosne i Hercegovine, u centru Sarajeva će sutra biti otvorena specijalizirana koncept trgovina, koja predstavlja iskorak popularne prodavnice Bazerdžan.

Kako ističu iz Bazerdžana, njihov kreativni tim nastoji da bh. dizajn predstavi onako kako on i zaslužuje – u posebnom prostoru i ambijentu posvećenom bh. umjetnosti. Dodaju kako ovaj „uzbudljivi i jedinstveni kutak namjenjen je svima koji cijene i žele podržati dalji razvoj naših lokalnih brandova, te doživjeti posebno i drugačije iskustvo kupovine“.

Iako njeguje istu ideju kao inicijalna Bazerdžan trgovina otvorena 2016. na Baščaršiji, da se razvija ostvarujući potencijal domaćih dizajnera i umjetnika koji spajaju novo, vizionarsko i tradicionalno sa ciljem doprinosa očuvanju lokalne kulture i tradicije, posebnost nove lokacije ogleda se u sasvim novom iskustvu kupovine, skrojenom po mjeri ličnosti i njenom načinu života. Onima koji se odluče na garderobu, stilizovanje aksesoara, kreativni dizajn interijera, na raspolaganju će biti i mogućnosti rezervacije termina za savjete sa stručnjacima/stilistima iz navedenih oblasti.

Za sve zaljubljenike u modu, dizajn i umjetnost svoj rad u novootvorenom koncept butiku predstavit će renomirani bh. stvaraoci i dizajneri: Anida Kapo, Emina i Nađa Berberović, Benjamin Kavazović, Bojan Stojčić, Irma Kohel, Kemil Bekteši, Ljiljana Majkić, Marko Feher, kao i brendovi Bazerdžan Wear, Stribor, ELRID, Shebek, Werkstatt i Zanat.

 

Fena/Informer.ba