BiH Top Vijesti

Novi detalji drame u Sarajevu

Dnevni Avaz

Večeras je u centru Sarajeva hladnim oružjem likvidirana jedna osoba, dok je još jedna teško povrijeđena.

Teško povrijeđeni muškarac je Suljo Planja, poznatiji i kao Suljo Domac i njemu se trenutno bore za život, a prema nezvaničnim informacijama, on je zadobio sedam ubodnih rana.

Sve je potvrdila i sarajevska policija iz koje kažu da se napad desio oko 19:50 sati.

Prema informacijama koje je objavio Raport, napadač je Elvir Sejfić, rođen 1973. godine i on je lišen slobode.

Identitet likvidiranog muškarca se još uvijek provjerava.

Sejfić je nožem ganjao Domca i njegovu ekipu, od Velikog parka do Tržnice i sjekao ih.

 

Navodno su Suljo Domac i njegova ekipa maltretirali Sejfića i otimali mu pare, te je to razlog zbog koje je Elvir Sejfić krenuo u osvetnički pohod.

Suljo Planja, poznatiji kao Suljo Domac, rođen je u Sarajevu 1977. godine, gdje je i nastanjen. Domac je dobro poznat sarajevskoj policiji po raznim krivičnim djelima. Više puta je hapšen zbog droge, nanošenja teških povreda, pucnjava, tuča… Prije pet godina, vozilom ga je pokušao ubiti Eldin Mulić u ulici Koševo.

Ove godine, u maju, je brutalno pretučen u ulici Sutjeska, a Domac tada nije htio otkriti policiji ko ga je pretukao.

Prošle godine, u februaru mjesecu, je izboden i završio je u bolnici sa povredama opasnim po život. Tada se Domac sukobio sa Emirom Bibanovićem, a sukob se opet desio u samom centru Sarajeva u ulici Sutjeska.

Prije tri godine Suljo Domac je krao struju, pa je zapalio kamp prikolicu u kojoj je živio. U kamp-prikolici je u trenutku izbijanja požara istovremeno radilo sedam potrošača, među kojima su bile i dvije kvarcne grijalice.

Domac tu noć nije boravio u kamp prikolici, te su grijalice cijelu noć bile upaljenje i nije trebalo mnogo da mu smještaj izgori.

2018. godine u istoj prikolici je pronađen mrtav Emir Zeković Zeka, tada 32-godišnjak koji je preminuo jer se predozirao spidom. Domac i Zeka su cijelu noć proveli skupa, da bi ga on ujutru i pronašao mrtvog.

00:00
/
00:48