BiH Top Vijesti

Novogodišnja noć: Pucnjave, fizički obračuni, izazivanje opće opasnosti

Na području Republike Srpske u novogodišnjoj noći evidentirano je deset krivičnih djela, 14 prekršaja javnog reda i mira i 11 saobraćajnih nesreća, a tri osobe su uhapšene zbog izazivanja opće opasnosti i fizičkog obračuna.

Krivična djela, prekršaji i saobraćajne nezgode evidentirani su u periodu od 20 sati  31. decembra do 6 sati 1. januara, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Muškarac teško povrijeđen

Policija je uhapsila N. M. iz Banja Luke jer je ispred ugostiteljskog objekta u ovom gradu pucao iz vatrenog oružja.

Ovo lice uhapšeno je iza ponoći i od njega je privremeno oduzet pištolj.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka se izjasnio da je u navedenom događaju riječ o krivičnom djelu izazivanje opće opasnosti, te naložio policijskim službenicima da izvrše uviđaj na licu mjesta.

Osoba S.S. iz Gacka uhapšena je nakon što je fizički napala i teško povrijedila sugrađana čiji su inicijali M.M.

Do fizičkog napada je došlo 20 minuta nakon ponoći ispred ugostiteljskog objekta u Gacku, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje je navedeno djelo kvalifikovao kao teška tjelesna povreda.

Na Palama oduzet pištolj

Policijskoj stanici Pale jučer je u 21.40 časova prijavljeno da lice čiji su inicijali M.V. na Palama na javnom mjestu posjeduje vatreno oružje – pištolj.

Ovo lice je uhapšeno i od njega je privremeno oduzet pištolj.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo je navedeno djelo kvalifikovao kao izazivanje opšte opasnosti.

U evidentiranih 11 saobraćajnih nezgoda na području Republike Srpske u novogodišnjoj noći, pet lica je zadobilo lakše povrede.