BiH Top Vijesti

Novogodišnji Lucky Block Party 29. i 30. decembra u BKC-u u Sarajevu

Lucky Block Party (LBP) u novogodišnjem izdanju bit će održan 29. i 30. decembra po prvi put u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu. 

“Okupit ćemo sve naše kreativce, izlagače koji njeguju umjetnički i zanatski aspekt u svojim procesima proizvodnje, zalažu se za zaštitu čovjekove okoline i promociju kulturnog naslijeđa i turizma podstičući inovacije i dizajn. Prepoznali smo potrebu za kreativnim i veselim zajedničkim rješenjima tokom LBP-a koja će stvoriti prostor za razvoj, za inkluzivnost i dobru zabavu. Block Party održavaju se svuda u svijetu i predstavljaju tradicionalan način okupljanja i druženja raje. Korisni su za promociju dobre volje, saradnje, svijesti i sigurnosti u kraju, te zato i sami gradovi podstiču stanovnike da održavaju blok partyje”, saopćeno je iz Asocijacije kreativaca, koja je i organizator LBP-a.

Navode da su ovaj put imali veliki broj upita za izlaganje.

“Svi žele zabavu i druženje uz izložbu. Kreirat ćemo prostor u kojem će naši građani rado boraviti i zadržati se. LBP će doprinijeti lokalnoj zajednici kroz šarene i vesele sadržaje, te interakciju između kreativaca, građana i turista. Pobrinut ćemo se za ponudu delicioznih zimskih poslastica, zimnice, novogodišnjih ukrasa, ručno rađenih poklona, fantastičnih suvenira i još mnogo toga. Za najmlađe smo pripremili animatore, Deda Mraza, iscrtavanje lica, bojanke i slagalice, kako bismo proslavili kraj ove godine, razmjenili ideje i iskustva, družili se uz DJ-eve. A pri tom i pazarili unikatne umjetničke radove i novogodišnje poklone”, najavili su organizatori. 

Iz Asocijacije kreativaca navode da je cilj dobro se zabaviti i umrežiti. Takođe, cilj im je  da doprinesu poboljšanju ekonomskih prilika putem integracije domaćih proizvoda i rukotvorina u lokalnom kao i intenzivnijem prisustvu na tržištu te povećaju vidljivosti autohtonih proizvoda kroz organizaciju sličnih projekta.

“Stvaramo network, koji će u 2024. godini uroditi novim projektima od značaja i za sam grad i kanton. Ujedinjeni smo oko zajedničke ideje da se afirmiše bh. umjetnost i kultura, a kreativci učešćem na marketu imaju mogućnost da tu tradiciju njeguju i u našoj zemlji”, ističu iz te asocijacije.

Lucky Market je društveno koristan projekat, a ciljevi i misija Asocijacije kreativaca su unapređenje, razvoj i promocija bh. vrijednosti kroz kulturu, zabavu i gastronomiju, te ekološke principe, samoodrživost i samozapošljavanje.

Lucky Market je društveno koristan projekat, a ciljevi i misija Asocijacije kreativaca su unapređenje, razvoj i promocija bh. vrijednosti kroz kulturu, zabavu i gastronomiju, te ekološke principe, samoodrživost i samozapošljavanje.