Region Top Vijesti

Objavljeni rezultati svjedoka i kriminalističkih istraživanja teške željezničke nesreće u Hrvatskoj

Policijska uprava sisačko-moslavačka saopštila je rezultate svjedoka i kriminalističkih istraživanja teške željezničke nesreće ,kod Rajića i napomenula da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Iz, za sada nepotvrđenih razloga, putnički voz je naletio na zadnji dio teretnog voza, koji je bio zaustavljen zbog mogućeg kvara, u petak, 9. 9., oko 21.30 sati, na području Novske, u blizini mjesta Rajić.

U željezničkoj nesreći smrtno su stradale tri osobe, starosti 17, 52 i 60 godina, dok je ozlijeđeno 11 putnika koji su putovali putničkim vozom, a isto tako liječnička pomoć je pružena i strojovođi teretnog voza. Dvije osobe su teže ozlijeđene, a devet lakše.

Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Nova Gradiška, Općoj bolnici Slavonski Brod i Općoj županijskoj bolnici Pakrac.

Među putnicima u putničkom vozu nalazilo se i osam državljana Irana, za koje je utvrđeno da su 9. 9. nezakonito ušli u Hrvatsku na području Slavonskog Broda, prenosi Hina.

Nakon provedenog upravnog postupka saglasno Zakoniku o Schengenskim granicama i Zakonu o strancima, izdana su im rješenja o povratku, s rokom napuštanja Europskog gospodarskog prostora u roku od sedam dana. Rješenja su im izdana prije željezničke nesreće.

Svjedočenjem je rukovodila kantonalna državna  advokatica u Sisku, uz stručnu pomoć predstavnika Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, stručnih osoba hrvatskih željeznica, kao i uz suradnju policijskih službenika.

U nastavku svjedočenja na mjestu željezničke nesreće, od odgovornih osoba Hrvatskih željeznica, pristupilo se micanju i odvoženju dijela teretnog vlaka na kojem nisu nastala oštećenja kao i angažovanja dizalica zbog podizanja uništenih vagona zbog omogućavanja daljnjeg vršenja istrage, ali i osiguranja prohodnosti pruge, kaže se.

 

Fena/Informer.ba