BiH Top Vijesti

Obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-4 Lukavac

Zbog saobraćajne nezgode, koja se dogodila u 09.15 sati, na magistralnom putu M-4 Lukavac (Bijelo more) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne puteve, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanska Dubica, Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U centralnim i sjevernim krajevima naše zemlje saobraća se po pretežno suhom kolovozu. U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni pada slabija kiša,  a vozače upozoravamo i na mjestimično jake udare vjetra.

Zbog neophodnih radova danas od 12.00 do 13.00 sati doći će do dvije 15-minutne obustave saobraćaja na magistralnom putu Žitomslići-Počitelj (Ševaš Njive).

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac-Olovo (dionici Čevljanovići-Nišići u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice-Stupari, kod mjesta Đurđevik.