BiH Top Vijesti

OC Jahorina – Dobro uređene skijaške staze, brojne propratne aktivnosti

Visina snijega na Jahorini je 45 cm, što je dovelo do poboljšanja uslova kao i povećanja broja instalacija i staza koje su stavljene skijašima na raspolaganje – kazali su iz Olimpijskog centra “Jahorina”. 

Sada su na raspolaganju za sve posjetioce dvije gondole “Poljice” i “Partizan” sa pripadajućim stazama, dva šestosjeda Ogorjelicu 1 i Trnovo sa pripadajućim stazama, sidro i poligon za najmlađe posjetioce.

“Trenutno smo fokusirani i radimo osnježavanje ski staze Prača kako bi i ona u što skorijem roku bila na raspolaganju skijašima. Kako navode meteorolozi u narednom periodu očekuju nas obilne padavine. Ovo će dodatno obogatiti skijaško iskustvo i pružiti posjetiocima potpun doživljaj Jahorine”, kazali su iz OC “Jahorina”. 

Da bi dodatno poboljšali uslove za skijanje, ove godine, kako su istakli, investirali su u 25 novih topova koji će osigurati optimalne snježne pokrivače. Ovi topovi imaju ključnu ulogu u održavanju vrhunskih uslova na stazi, čak i u situacijama kada prirodni snijeg nije obilan.

Svaki dan od 18 do 21 sat omogućeno je i noćno skijanje na stazi “Poljice”.

“Dobro uređene staze, visok stepen bezbjednosti, brojne propratne aktivnosti i priroda koja ostavlja bez daha i ove godine su razlog zašto skijaši iz cijelog svijeta biraju Jahorinu”, kazali su iz OC “Jahorina”.

Zimska sezona na Jahorini u prosjeku traje između 120 i 150 dana.

Iz OC “Jahorina” su uvjereni da će ljubitelji planine i skijanja imati priliku da uživaju u čarima zime na Jahorini sve do početka maja.

Naglasili su da su od početka zimske sezone prevazišli očekivanja i ostvarili izuzetne rezultate.

“Od otvaranja skijališta 26. novembra, ugostili smo 60.000 turista koji su ostvarili oko 350.000 prolaza. Ovi brojevi svjedoče o povjerenju koje uživamo od posjetioca, čak i u situacijama kada je prirodni snijeg izostao. Olimpijski centar “Jahorina” je zauzeo svoje mjesto na pijedestalu regionalnih skijališta, kako zbog izvanrednog iskustva skijanja koje pružamo posjetiocima, tako i zbog angažiranja našeg tima i investiranja u najsavremeniji sistem osnježavanja. Rad zaposlenih u našem centru i posvećenost njihovom poslu, zajedno s tehnološkim unaprjeđenjima, doprinijeli su povećanju finansijskih rezultata za čak osam puta u poređenju sa januarom prethodne godine. Ovo je jasan pokazatelj da naša predanost kvalitetu i gostoprimstvu daje izuzetne rezultate”, kazali su iz OC “Jahorina”.