BiH Udarno Vijesti

Oglasilo se Udruženje poljoprivrednika BiH: Vlada FBiH i Seljački savez prevarili zemljoradnike

Udruženje poljoprivrednika BiH oglasilo se danas priopćenjem za javnost u kojem se ističe kako je federalna Vlada zajedno sa Seljačkim savezom Federacije BiH prevarila poljoprivrednike Federacije BiH.

 “Nakon jučerašnjih prosvjeda i navodnog dogovora između Vlade Federacije BiH želimo obavijestiti kako su poljoprivrednici motivirani od strane Seljačog saveza, a potaknuti Nezirom Tanovićem i politikom SDA i HDZ-a  izašli na prosvjede, a nije isključeno i uz odobravanje premijera Nikšića, uz ranije planiranu i dobro isceniranu prevaru poljoprivrednih proizvođača”, stoji u priopćenju bh. Udruženja poljoprivrednika.

Nadalje ističu kako je premijer nakon formiranja federalne Vlade na sastanak primio predstavnike Udruženja poljoprivrednika u BiH i sindikata PPDIVUT-a na kojem je između ostalog obećao da će rebalansom osigurati dodatna sredstva za poljoprivredni proračun i to najmanje iznosom kojim je opterećen potraživanjem iz prošle godine.

 “Sada se ogradio od toga i znamo da je rebalans prošao bez povećanja za poljoprivredu (…), a poljoprivrednici su nasjeli da im se još jednom umanje sredstva za više od deset milijuna KM u tekućoj godini”, pojašnjavaju u Udruženju.

Navode i to kako su poljoprivrednici Federacije BiH zaslijepljeni, te da će ponovno za koji mjesec izaći na prosvjede.

 

Fena/Informer.ba