Region Udarno Vijesti

Omiš: Ubio ljubavnicu pred djecom pa sebi raznio lice

Natašu Božić (37), jednim hicem iz lovačke puške ubio je Milan Kalajžić (62) koji je potom sebi pucao u lice.

Iako je teško povrijeđen, nije životno ugrožen. Za vrijeme pucnjave, u subotu oko 21.20 sati, u podstanarskom stanu u Omišu, bila su i njezina dva sina tinejdžerske dobi. Nataša se prije pola godine razvela od supruga, a s Milanom je bila u ljubavničkom odnosu.

On je takođe ostavio suprugu, s kojom ima troje odrasle djece. Istražni sudac Stanko Grbavac, kaže kako ništa u stanu ne upućuje da je prije ubistva i pokušaja samoubistva došlo do fizičkog obračuna. Šta je prethodilo tragediji još je nepoznato. Nagađa se kako je Nataša vjerojatno pokušala prekinuti ljubavnički odnos, što je Milana dovelo do ludila te je odlučio oduzeti život i njoj i sebi. U subotu oko 14 sati nazvao je policiju i prijetio da će se ubiti.

Policajci su ga otpratili u Dom zdravlja u Omišu. Dobilo je lijekove za smirenje, nakon čega je pušten kući. Stanari zgrade u kojoj je Nataša živjela i prije razvoda, a onda se bivši suprug odselio, kažu da za sve troje bili da su bili mirne komšije, obični ljudi s kojima nije bilo nikakvih problema.

 

Večernji.hr/Informer.ba