BiH Top Vijesti

Općina Ilidža – Koncertom Crvene jabuke proslava Dana državnosti BiH

Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembar, ove će godine na Ilidži biti proslavljen velikim koncertom grupe Crvena jabuka.

Koncertom na otvorenom, koji Općina Ilidža poklanja svojim građanima ali i svim gostima, kultni sarajevski bend će obilježiti jedan od najvažnijih datuma u historiji naše zemlje, što ranijih godina nije bio slučaj.

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, naglasio je da se pored infrastrukturnih programa, koji su određeni planom i programom, kao i potreba građana općine Ilidža, itekako razmišljalo i o projektima kakav je i koncert Crvene jabuke.

– U ambijentu Rustempašine ulice, u samom centru Ilidže, će se 25. novembra održati veliki spektakl koji poklanjamo našim Ilidžankama i Ilidžancima, kao i svim stanovnicima Bosne i Hercegovine, ali i gostima koji tog vikenda budu na Ilidži – poručio je načelnik Muzur, te kazao kako se nada da će s ovim koncertom Općina Ilidža krenuti u novu eru ovakvih dešavanja.

Načelnik je naglasio kako Općina Ilidža, pored obilježavanja i proslave državnih praznika u Rustempašinoj ulici, već narednog ljeta planira napraviti niz ovakvih događaja i manifestacija, te potvrdio težnju da Rustempašina ulica u budućnosti postane veliko šetalište i centar svih dešavanja na Ilidži.

– Želja nam je da i oni najmlađi osjete svu draž Dana državnosti, koji je izuzetno važan datum u našoj historiji i koji kao takav želimo dostojno obilježiti, ali i približiti našoj djeci – rekao je načelnik Općine Ilidža.

 

Fena/Informer.ba